SiolNET. Sportal Nogomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po Interju in Bologni želi nekam, kjer bo igral

4

termometer

Nemanja Mitrović, ki je, čeprav je star šele 19 let, redni član začetne enajsterice mlade reprezentance, je z julijem postal prost igralec. Po štirih letih v Italiji je zdaj pred novimi izzivi.

Januarja leta 2009 je iz mladinske ekipe Kopra prestopil v Inter, pri katerem se ni uspel prebiti do članske ekipe. Žal se ni izšlo po željah. Že po mesecu dni se je huje poškodoval – strgane kolenske križne vezi -, zaradi česar je moral prisilno počivati kar pol leta. Sezono 2009/10 je prebil v mladinski ekipi črno-modrih, nato pa se preselil v Bologno, pri kateri je upal na prve članske minute. Razplet je bil drugačen. Treniral je s člansko ekipo, igral le za mladince. S koncem junija mu je pogodba z Bologno potekla, zdaj je prost igralec brez odškodnine in čaka, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh, tednih, morda celo mesecih.

''Moj status v Bologni je bil v minuli sezoni zelo slab. Ko je postalo jasno, da ne bom podaljšal pogodbe, nisem več smel trenirati s člansko ekipo, pač pa z nekaterimi igralci, ki so bili v podobnem položaju, kot sem bil jaz. K sreči sem kljub temu odigral kar nekaj tekem v mladinski ekipi, tako da forma ni bila vprašljiva,'' je aktualno stanje opisal Nemanja Mitrović in dodal: ''Nekaj možnosti za podaljšanje pogodbe z Bologno je bilo, a se nismo dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Želim si igrati, za kar pa, po mojem mnenju, ni bilo možnosti.''

Čeprav se obdobje na Apeninskem polotoku ni razpletlo tako, kot si je želel, se je v zadnjih štirih letih marsikaj naučil. ''Pridobil sem veliko izkušenj. Videl sem način dela različnih trenerjev, med drugim sem vadil tudi pod vodstvom Joseja Mourinha. Od vsakega sem skušal vzeti najboljše. Veliko je bilo vzponov, veliko tudi padcev, a sem vse preživel. Seveda bi si želel, da bi več igral, sicer pa je bila italijanska izkušnja dobra,'' je povedal nogometaš, ki se je kot najstnik odpravil v tujino. Sprva je bilo težko. S pomočjo nekaterih soigralcev s področja bivše skupne države se je lažje prilagodil na nov način življenja, ga vzljubil in se hitro naučil italijanskega jezika. ''Prvi meseci so bili najtežji. Nisem znal jezika, prišel sem v povsem novo okolje in se hitro poškodoval, a sčasoma sem se navadil na vse skupaj in je šlo,'' se spominja prve izkušnje v tujini.

Sedenje na klopi ne pride v poštev

Kje bo nadaljeval nogometno pot, ne ve. Sredi maja, ko se je končala italijanska mladinska liga, se je vrnil v Slovenijo. Kmalu za tem se je pridružil mladi slovenski reprezentanci in odigral kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Malti in Finski. Po končanih reprezentančnih obveznosti se je malce spočil, zdaj pa že nekaj časa individualno trenira in čaka na razplet prestopnega roka. ''Kot sem že povedal, želim si predvsem igrati in nabirati izkušnje. Sedenje na klopi me ne zanima. Ko se bom odločil, me bo zanimalo predvsem, ali mi je klub pripravljen ponuditi priložnost za igro. Predvsem želim, da klub, pri katerem bom nadaljeval kariero, resno računa name. Želim v urejen in organiziran klub, pri katerem se bom lahko osredotočil predvsem na igro in se ne bom obremenjeval z obrobnimi stvarmi. Nekateri klubi iz tujine so že pokazali zanimanje zame, a ni bilo še nič konkretnega,'' je razkril visokorasli, kar 193 centimetrov visoki branilec.

Olimpija in Maribor? Trenutno raje ne

Jasno je, da bi bil okrepitev za dva največja slovenska kluba. Maribor in Olimpijo. Nekateri mladi nogometaši so v zadnjem času že prišli v Ljudski vrt in predvsem Stožice, mnogi bi radi videli, da bi podobno storil tudi Mitrović. ''Nikoli ne reci nikoli, a v tem trenutku se v Slovenijo ne bi vrnil. Maribor in Olimpija sta največja slovenska kluba, ki sta zanimiva vsakemu igralcu. Če bi se javila in mi poslala ponudbo, ju ne bi takoj zavrnil, a predvsem si želim, kot sem že povedal, igrati v tujini,'' je možnost, da bi se preselil v Ljubljano ali Maribor, zavrnil Mitrović.

Čeprav je mlad, ima za seboj že kar nekaj izkušenj. Žal zgolj na mladinski ravni. Zdaj je v letih, ko se želi dokazati tudi na članski ravni. Naslednja odločitev, ki jo bo sprejel, utegne biti ključna na njegovi nogometni poti. Kakovost ni sporna, trdo delo in želja po uspehu prav tako ne, potrebne bo še nekaj sreče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin