Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Iker Casillas Pepe

Torek, 7. 5. 2013, 17.38

8 let

Po Casillasu kritiziral tudi Pepeja: Nekateri mislite, da nimam pojma o nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jose Mourinho je na novinarski konferenci pred tekmo z Malago spet razglabljal o Ikerju Casillasu in njegovi vlogi, tokrat pa se je lotil tudi Pepeja.

Real Madrid bo v sredo igral proti Malagi, tekmecu, proti kateremu je Jose Mourinho prvič na klopi pustil Ikerja Casillasa. Takrat je, kot je dejal, zaradi tehničnih razlogov branil Antonio Adan, po zimskem prestopnem roku pa je v klub prišel Diego Lopez in Casillas je pri Mourinho dokončno postal rezervni čuvaj mreže. "Kot vratar mi je Diego Lopez bolj všeč kot Iker Casillas. Tako preprosto. Ne gre za prav nič osebnega. Všeč mi je vratar, ki zna igrati z žogo, dominira v zraku in fenomenalno opravlja svojo vlogo med vratnicama. Takšen profil vratarja mi je pač bližje. Tako kot lahko denimo Casillas trdi, da mu je bližje tip trenerja kot sta Vicente Del Bosque ali Manuel Pellegrini. Dokler bom jaz trener Reala, bo Diego Lopez njegov prvi vratar. Razumem, da nekateri zaradi te odločitve menijo, da nimam pojma o nogometu. Poizkušajte spoštovati trenerja, ki se odloči, da bo igral Diego Lopez. Zakaj igra Nacho? Zato, ker mi je všeč in ker menim, da se pravilno razvija. Zakaj igra Varane? Zato, ker mislim, da je v navezi s Sergiom Ramosom prihodnost Reala," je uvodoma dejal Mourinho.

Nedavno je na stran Casillasa stopil tudi Pepe, ki je prav tako postal v vlogi rezervista. "Pepeja je zelo lahko analizirati. Njegov problem ima ime, to je Raphael Varane. Kaj več o tem ni za povedati. Ni treba biti ravno najbolj inteligenten, da ugotoviš, da gre v njegovem primeru za frustracijo. Možaku staremu 31 let ni lahko sprejeti dejstva, da ti je mesto odvzel 19-letnik. In to fantastični 19-letnik. Imel sem pogum, da sem ga vrgel v ogenj in to se obrestuje. Problem je preprost. Pepejevo življenje se je spremenilo. Bil je nesporni član začetne enajsterice, danes pa ni več. To je hkrati ena redkih mojih odločitev, o kateri se v javnosti ni kaj dosti razpravljalo. Mislim, da se le redki ne bi strinjali v tem, da sta prihodnost Reala Sergio Ramos in Raphael Varane," poudarja Mourinho, ki očitno več nima podpore v slačilnici Real Madrida.

Verjetno ga bodo bolje sprejeli pri Chelseaju, kamor naj bi si želel zvabiti Radamela Falcaa ali Roberta Lewandowskega, kakor tudi Isca iz Malage in iz Evertona Marouaneja Fellainija.

Ne spreglejte