Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2011,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Domžale

Sreda, 4. 5. 2011, 20.18

8 let

Pekič zablestel v sodnikovem podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 31. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali lendavsko Nafto s 3:2 (1:1). Damir Pekič je zadetka za zmago dosegel globoko v sodnikovem podaljšku.

Drugouvrščeno moštvo slovenske lige se je dolgo mučilo z Nafto, ki ima sama s sabo veliko težav. Lendavčani so vodili vse do sodniškega dodatka, nato pa je Damir Pekič z dvema goloma Domžalam priigral zmago, s katero so se rumeno-modri utrdili na drugem mestu lestvice. Na drugi strani je Nafta na osmem mestu, s tremi točkami zaostanka za sedmimi Celjani in tremi prednosti pred devetim Triglavom.

Domžalčani so proti obubožani Nafti potrebovali 25 minut, da so zatresli mrežo. Pred tem so nanizali nekaj polpriložnosti, za vodilni zadetek pa je poskrbel Juninho, ki se je po podaji Luke Elsnerja najprej otresel branilcev, nato pa na desetih metrih spodkopal žogo in zadel desni kot lendavskih vrat. V 34. minuti so imeli gostitelji novo priložnost, a se je po strelu Mitje Zatkoviča izkazal Nemanja Jozić. V 39. minuti so Lendavčani izenačili, ko je Zoran Lesjak na 30 metrih opazil, da domači vratar Darko Brljak stoji preveč iz svojih vrat. Odločil se je za strel in izid poravnal na 1:1. Zadel je levi zgornji kot domačih vrat. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so imeli gostitelji, vendar je žoga po strelu Daliborja Teinovića z 20 metrov zletela mimo leve vratnice.

Proti pričakovanjem so Lendavčani v 56. minuti povedli. Ivan Knezović je v kazenskem prostoru nepravilno oviral Lesjaka, strelec prvega gola pa je bil nato uspešen tudi pri izvedbi najstrožje kazni. Domžalčani so nato prevzeli pobudo, pritiskali in poskusili žogo spraviti v mrežo, a pri tem niso bili najbolj uspešni.

V 83. minuti so bili domači blizu izenačenja, ko je Teinović s sredine igrišča spravil žogo do Naceta Kosmača, ta se je odločil za strel s 25 metrov in zadel vratnico. V izdihljajih tekme pa se je odvila prava drama za goste. V četrti minuti sodnikovega podaljška so namreč gostitelji izenačili, ko je Pekič izkoristil Jozićevo napako (ta je žogo izpustil) in zadel za 2:2, isti igralec pa je minuto pozneje svoji ekipi priigral zmago, potem ko je z leve strani kazenskega prostora zadel nasprotni kot Naftinih vrat.

Fotoutrinki s tekme:







Ne spreglejte