Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2013,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Četrtek, 17. 10. 2013, 15.31

8 let

Parma posodila Gorici novega Italijana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Domžalčanih in Gorici so se med reprezentančnim premorom okrepili, Olimpijo je zapustil Zajko Zeba, Maribor ima dva odsotna nogometaša, pri Kopru pa so podaljšali pogodbo s sponzorjem.

Celjani so doslej največje razočaranje prvenstva. Za vzpon s predzadnjega mesta na lestvici so se odločili za priprave na Hrvaškem, natančneje v Tuhelju, kjer so v tamkajšnjih termah opravili nekaj treningov. Zaradi zdravstvenih težav so manjkali Tadej Vidmajer, Siniša Borenovič, Andraž Žurej in Miha Korošec. Miha Zajc in Blaž Vrhovec pa sta bila v mladi reprezentanci Slovenije. Naslednjo tekmo bodo Celjani igrali proti Olimpiji.

Najbolj aktivni so bili Domžalčani, ki so odigrali tri prijateljske tekme. Po uvodnih tekmah pod vodstvom Luke Elsnerja so se izboljšali rezultati. Presenečali pa so na pripravljalnih tekmah. Poraženi so bili proti drugoligašema iz Radomelj in Doba, v Gradcu pa denimo premagali avstrijskega prvoligaša Sturm. Zaradi mlade reprezentance so manjkali Žan Majer, Erik Janža in Žiga Kous, zaradi poškodbe pa Tadej Rems, Marko Kovjenić in Draško Božović.

Edini zadetek na tekmi proti ekipi Darka Milaniča je dosegel Goran Vuk. Gostitelji, za katere je do 58. minute igral tudi Robert Berić, so v nadaljevanju zaigrali bolje, a se je z nekaj posredovanji izkazal Nejc Vidmar.

Kot okrepitev je sodelovanje z Domžalčani sklenil Nemanja Maksimović. Gre za mladinskega reprezentanta Srbije, ki je nedavno postal evropski prvak do 19 let. Nekdanji nogometaš Crvene Zvezde se je sicer domžalskim ljubiteljem nogometa že predstavil na prijateljskem obračunu z italijanskim Udinesejem.

Goričani so odigrali dve prijateljski tekmi v dveh dneh. Po zmagi nad Sacilesejem pri kraju Pordenone so zmagali tudi v Medulinu. Med drugim so se Goričani dodatno okrepili. Član štirikratnih državnih prvakov je postal Marco Modolo. Ta 24-letni branilec bo igral za Gorico kot posojen nogometaš s strani Parme, v pretekli sezoni pa je igral pri Pro Vercellija v italijanski drugi ligi.

Pri Krki so se med pripravljalnim delom posvečali nadaljevanju zahtevnega ritma, ki jim ga predstavlja igranje med prvoligaši, še posebej, ker bodo na tekmi z Mariborom manjkali nekateri pomembni nogometaši. Med drugim tudi najboljši strelec Josip Marošević.

Pri Kopru so vadili brez kar devetih mladih reprezentantov. Za izbrano vrsto do 21 leta starosti so bili vpoklicani Matej Palčič, Miha Blažič, Urban Žibert, Matej Pučko in Mitja Lotrič, za reprezentanco do 19 let pa so igrali Domen Črnigoj, Matic Reja, Marko Krivičič in Jan Andrejašič.

Koprčani zasedajo visoko drugo mesto na lestvici, nagrajeni pa so bili tudi s strani glavnega pokrovitelja, ki je za pet let podaljšal sodelovanje. Luka je z FC Luko Koprom podpisala petletno sponzorsko pogodbo, v višini 500 tisoč evrov letno. Sklicana pa naj bi bila tudi skupščina FC Kopra, na kateri se bo oblikovala nova uprava, saj je dosedanji predsednik kluba Andrej Poljšak junija s tega mesta odstopil. Klub je v preteklih mesecih vodil dosedanji podpredsednik Ante Guberac.

Mariborski nogometaši so se prvič pod vodstvom Anteja Šimundže odpravili na priprave, in sicer v njihovo že nekaj časa standardno bazo v Moravskih Toplicah. "Vse je bilo, kot mora biti, dosegli smo namen s kakovostnimi treningi. Zastavili smo si cilj, da izboljšamo vzdržljivost in moč. Prizadevnost fantov je bila na najvišji ravni, prav tako osredotočenost na delo. Nimam pripomb, niti najmanjših po delovni plati, tudi po organizacijski ne. Vadili smo na vzorno urejenem igrišču, hrana v hotelu je bila odlična, osebje gostoljubno. Na voljo smo imeli izjemne pogoje," je dejal trener slovenskih prvakov in vodilnega kluba na lestvici.

Za nekaj težav sta poskrbela Damjan Bohar, ki ima bronhitis, in Aleš Mejač, ki bo zaradi poškodbe stegenske mišice manjkal nekaj mesecev. Je pa spodbudno, da je na treningih spet dejaven Goran Cvijanović. Glede reprezentantov je Aleš Mertelj proti Norveški in Švici v kvalifikacijah za SP začel v prvi postavi. Jasmin Handanović in Martin Milec nista igrala. Dejan Trajkovski in Matic Črnic pa sta sodelovala v mladi reprezentanci.

Pri Olimpiji so prekinili sodelovanje z Zajkom Zebo, ki je pred sezono v klub prišel kot največja okrepitev. Je pa z Olimpijo med drugim vadil 15-letni Jakob Novak.

Po porazu v Mariboru bo Olimpija gostila Celje in se poskušala povzpeti na lestvici, saj trenutno zaseda skromno sedmo mesto. Na tekmi bodo 25-letnico obstoja proslavili navijači Olimpije, združeni v skupini Green Dragons. V slovenski prestolnici bo slovesno že v četrtek zvečer, ko se v starem delu mesta napoveduje pirotehnični spektakel. Bakle naj bi gorele tako na Ljubljanskem gradu kot tudi v okolici Tromostovja ob reki Ljubljanici.

Velenjčanom je premor prišel prav, saj so okrevali branilci Aleš Jeseničnik, David Kašnik in Rusmin Dedić.

Je pa Rudar odigral tudi tekmo s četrtoligašem Dravogradom, ki ga vodi nekdanji kapetan Velenjčanov Almir Sulejamanović, in suvereno zmagal.

Po zamenjavi trenerja na klopi Triglava so Kranjčani precej pozornosti namenili izboljšavi fizične pripravljenosti, kar bodo poskušali unovčiti že na tekmi s Koprčani. Sicer pa Kranjčani že precej zaostajajo za konkurenti.

Nogometaši Zavrča so odigrali tekmo proti zagrebški Lokomotivi, ki slovi kot nekakšna B-ekipa Dinama. Zaigral je tudi Rene Mihelič, ki bo pomagal novincem v ligi vztrajati na visokih mestih.

Ne spreglejte