Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
25. 4. 2015,
6.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David de Gea pogodba nogomet Manchester United Louis van Gaal

Sobota, 25. 4. 2015, 6.28

8 let

Panika na Old Traffordu: postal bi najbolj plačan vratar na svetu, a noče podpisati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Črn scenarij največjih pesimistov v zvezi s pogodbo prvega čuvaja mreže Manchester Uniteda Davida de Gee se očitno uresničujejo. Španec, ki se mu pogodba izteče leta 2016, noče podaljšati.

Vodilni možje pri angleškem velikanu so 24-letnemu vratarju, ki je v tej sezoni pokazal, da gre za enega izmed najboljših vratarjev na svetu, ponujajo kar 280 tisoč evrov na teden, kar bi mu na leto navrglo več kot 14,5 milijona evrov in bi tako gladko postal najbolje plačani vratar na svetu, vseeno pa ta še vedno okleva.

To ponudbo naj bi imel Španec na mizi že tri mesece, a za zdaj nič ne kaže, da bi odlični vratar prijel za nalivno pero in podaljšal zvestobo klubu, ki ga je izstrelil med zvezde. Skrb o tem je izrazil tudi trener rdečih vragov Louis van Gaal: "Ponudili smo mu ogromno denarja, a od tega je že kar nekaj časa. Seveda si želimo, da ostane, a jaz nisem tisti, ki odloča. Igralec mora reči da ali ne. Njega boste morali vprašati, kam se bolj nagiba."

Kaj čaka de Gea? Pred časom je dejal, da se mora Man Utd nujno uvrstiti v ligo prvakov, za zdaj mu dobro kaže, a še vedno se lahko zgodi, da rdeči vragi izpadejo iz vodilne četverice. Morda se hoče Španec le z vso gotovostjo prepričati, a veliko bolj verjetna je druga razlaga. Pri tej ima prste vmes Real, ki si želi španskega reprezentanta, da bi v vratih zamenjal legendarnega Ikerja Casillasa, a se jim ne mudi nikamor. "Če ne to leto, pa drugo leto zastonj," si žvižgajo pri Galaktikih.

Zadnjega scenarija se najbolj bojijo pri rdečih vragih, saj bi bila resnično prava katastrofa, da bi enega najbolj vročih vratarjev na svetu predali brez odškodnine. A Man Utd je enkrat že storil nekaj podobnega. Vsi veste, kako je Paul Pogba odšel k Juventusu in koliko je vreden zdaj.

David je na Old Trafford prišel leta 2011 iz Atletica, kluba, v katerem zdaj blesti Slovenec Jan Oblak, kot 19-letni fantič, do zdaj pa je za 20-kratne angleške prvake zbral 174 nastopov.

Ne spreglejte