Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 7. 2015,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slask Vroclav NK Celje

Petek, 3. 7. 2015, 10.14

8 let

Osvojili Celje, zamenjali gume in se odpravili na Hrvaško

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celja že dolgo ni obiskalo toliko gostujočih nogometnih navijačev. Iz Vroclava jih je na kvalifikacijsko tekmo lige Europa prišlo skoraj dva tisoč, kar nekaj pa jih je pot nadaljevalo na Hrvaško.

Knežje mesto je bilo v četrtek obarvano v zeleno, saj so ulice, predvsem tiste v neposredni bližini Arene Petrol, preplavili navijači Slaska. Bilo jih je ogromno. Toliko jih Celjani v zgodovini evropskih klubskih tekem na svojem štadionu ne pomnijo. Čeprav znaša razdalja med Celjem in Vroclavom več kot 560 kilometrov, je v Slovenijo prispelo skoraj dva tisoč Poljakov. Številni so prispeli z lastnimi jeklenimi vozički in kombiji, po srečanju pa so se odpravili na počitnice in nogometne užitke združili s poletnim hlajenjem nekje ob Jadranskem morju.

Neljubo presenečenje na parkirišču

O tem, da se bo veliko poljskih navijačev po tekmi odpravilo na Hrvaško, je bila obveščena tudi slovenska policija. Nekaterim Poljakom ni bilo usojeno, da bi pot nadaljevali takoj, saj so po vrnitvi s tekme na parkirišču naleteli na neljubo presenečenje. Nekdo se je poigral s pnevmatikami in jih iznakazil, tako da so morali poljski navijači zavihati rokave in se lotiti nameščanja rezervnih koles.

Ker so navijači Sportalovi fotografinji že pred srečanjem dali vedeti, da se ne bi radi pojavljali na fotografijah, smo izpustili tudi slikovni prikaz "tretjega polčasa", ko je del parkirišča na ploščadi pred celjskim štadionom spominjal na avtomehanično delavnico.

Gume so se menjale kot po tekočem traku, v zraku pa je bilo zaznati preveč negativne energije, da bi jo mešali s fotografijo. Velja pa opozorilo celjskim nogometnim navdušencem, ki bi se radi na povratno srečanje podali v lastni režiji, da lahko njihova vozila doletijo maščevalni ukrepi.

S Policijske uprave Celje so nam sporočili, da od Poljakov po srečanju niso dobili nobene prijave o nečednem početju in znašanju nad pnevmatikami.

Navijače Slaska, ki so se v preteklosti že zapletli v marsikatere izgrede, sta v Celju spremljala tudi poljska policista. Ker sta bila v civilni obleki, ju ni bilo mogoče prepoznati med zeleno gnečo, ki se je že dobro uro pred začetkom srečanja vila proti zahodni tribuni. Ta ponavadi na celjskih srečanjih sameva, tokrat pa so njeno levo polovico napolnili navijači iz Šlezije in jo oživeli, kot se za tako pomemben dogodek, kot je tekma v evropskem klubskem tekmovanju, tudi spodobi.

Ne spreglejte