Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 7. 2013,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar Jernej Javornik

Torek, 9. 7. 2013, 18.14

8 let

Osrečili bi gledalce, a se zavedajo, da ne bo šlo čez noč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Rudarja vstopajo v sezono s skoraj nespremenjeno udarno postavo, kar jih navdaja z optimizmom. V obrambi pozdravljajo novinca Ivana Knezovića, v napadu imajo sladke težave z izborom.

Rudar je postal stalnica prvoligaškega okolja. Štadion Ob jezeru bo gostil že 19. sezono, Velenjčani pa si želijo, da v Prvi ligi Telekom Slovenije ne bi izstopali le po pogostih menjavah na trenerskem mestu (v prejšnji sezoni so se v vlogi prvega trenerja predstavili štirje), pač pa tudi po tem, da bi se potegovali za najvišja mesta. Tako ostaja skriti cilj vrnitev v zgornjo polovico razpredelnice, kjer se delijo tudi evropska mesta, kar poudarja tudi trener Jernej Javornik: "Naša pričakovanja morajo biti visoka. Mest ne bi želel napovedovati, merili pa bomo zagotovo čim višje," je nekdanji branilec Velenjčanov, ki je lahko zadovoljen s potekom poletnega prestopnega roka, vzbudil domišljijo navijačev. Ker je v prestolnici lignita ostala večina igralcev in se je tako zadržala udarna moč, bi privržence Rudarja začudil boj za obstanek. Pričakujejo gibanje (vsaj) v varnem zavetju sredine lestvice.

Eterović ni več edini Dalmatinec v Velenju

Da so "knapi" vedno boljši, dokazujejo tudi prijateljske tekme. Če so poletni pripravljalni rok začeli s tremi tekmami, na katerih niso dosegli niti enega zadetka, pa je bila učinkovitost bolj prijetna na zadnjih srečanjih. Zmagi nad tekmecema iz Ukrajine in Romunije sta razkrili, da so Velenjčani na pravi poti, Mate Eterović v strelski formi, za dodatno motivacijo in sproščenost pa so poskrbeli še torkov festival zadetkov in strelske vaje s sosedi iz Šmartnega. Med vratnicama ostaja Matjaž Rozman, ki so ga navijači in ljubitelji kluba oklicali za najboljšega v knapovski druščini v sezoni 2012/13, iz Maribora pa je prejel konkurenco, saj si bo mesto prvega vratarja želel izboriti nekdanji mladi reprezentant Matej Radan.

Obrambno vrsto je okrepil Ivan Knezović. Izkušeni Dalmatinec je prispel iz Domžal, v Velenju pa se pridružil še enemu nekdanjemu kapetanu prvoligaškega tekmeca, Davidu Kašniku. Ker želijo Velenjčani negovati všečen nogomet, ki bi občinstvo prisilil k aplavzu, čaka branilce veliko dela, a trener verjame, da bodo njegovi izbranci kos izzivom. "Stremeli bomo k temu, da igramo nogomet v pravem pomenu besede. Igrali bomo za gledalce. Treba bo delati tako v fazi napada kot obrambe, je pa to proces, ki ne gre čez noč," opozarja Javornik, ki bo v tekmovalno sezono 2013/14 vstopil v Ljubljani.

Gostovanje pri Olimpiji bo razodelo, kakšna je pripravljenost in uigranost "knapov", na roko pa jim lahko gre podatek, da so zeleno-beli po vrnitvi med najboljše v uvodnem krogu doma prav vedno prejeli bolečo zaušnico. Rezultatski uspeh v Stožicah bi Rudarju pomenil veliko, bo pa lažje uresničil cilje, saj v napadu računa na sladke težave. Za mesta v konici napada namreč ob Eteroviću in mlademu reprezentantu Elvisu Bratanoviću konkurirata tudi Ivan Firer in Matej Podlogar.

Ne spreglejte