Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 7. 2021,
20.16

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Mustafa Nukić konferenčna liga Birkirkara NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 22. 7. 2021, 20.16

2 leti, 8 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Birkirkara

Olimpija v sezono vstopila z minimalno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
NK Olimpija Ljubljana : Birkirkara, Mustafa Nukić | Mustafa Nukić je Olimpijo popeljal do zmage. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Mustafa Nukić je Olimpijo popeljal do zmage.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo v Šiški premagali Birkirkaro z 1:0 (0:0). Povratno srečanje bo čez teden dni na Malti.

NK Olimpija Ljubljana : Birkirkara, Mustafa Nukić
Sportal Maribor v težkem položaju, Olimpija do prednosti

Nogometaši Olimpije so odigrali prvo uradno srečanje v sezoni 2021/2022, Birkirkara pa je v prvem predkrogu kvalifikacij izločila La Fiorito iz San Marina s skupnim izidom 2:1.

Najnevarnejša akcija domačih v prvem polčasu se je zgodila že v uvodnih trenutkih. Debitant v zelenem dresu Mustafa Nukić se je v peti minuti sam znašel pred vratarjem gostov Danielom Fernandesom iz Portugalske, ki je po ne najbolje sproženem strelu uspešno posredoval. Zmaji pod vodstvom novega trenerja Save Miloševića so že v 21. minuti ostali brez kapetana Timija Maxa Elšnika, zaradi njegove poškodbe je moral v igro Nik Kapun.

V nadaljevanju je imela nekaj več pobude Olimpija, vendar ni imela res nevarne akcije. Še najbližje kakšni možnosti za uspeh je bil Sava Petrov v 37. minuti s strelom z leve strani kazenskega prostora, a je bil Fernandes na mestu. Ta je z boksanjem posredoval tik pred koncem polčasa, ko je v kazenski prostor podal Tomislav Tomić.

Olimpija je imela bučno podporo s tribun. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Olimpija je imela bučno podporo s tribun. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tudi drugi polčas ni prinesel sprememb na igrišču, Olimpija je bil podjetnejša, a je jalovo napadala. V 59. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov, Tomić je sprožil, Enrico Pepe je bil na tleh, žoga ga je zadela v roko, a sodnik igre ni ustavil. Se je pa prekinitev igre zgodila v 78. minuti, ko je Nukić preigraval v kazenskem prostoru, ob njem je bila trojica igralcev gostov, s tretjim strelom pa je žogo vendarle spravil v mrežo.

Nedolgo pozneje je Svit Sešlar sprožil mimo vratnice, v 85. minuti pa je izjemno streljal Portugalec v zelenem dresu Aldair, a je žogo zaustavil prečnik vrat. V sodnikovem podaljšku je žoga v roko zadela Ganca Erica Boakyeja v kazenskem prostoru gostiteljev, a tudi v tem primeru ni bilo enajstmetrovke.

Olimpija bo v primeru napredovanja igrala proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari. Ljubljančani so bili v prvem krogu kvalifikacij za novoustanovljeno evropsko tekmovanje prosti, v nedeljo, 18. julija, bi morali igrati prvi krog v domačem prvenstvu, a je bila tekma z Domžalami zaradi evropskih obveznosti tega kluba prestavljena.

Olimpija : Birkirkara, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 28
Olimpija Ljubljana : Birkirkara 1:0 (0:0)

Športni park Ljubljana Šiška, sodniki Fuxman, Metzamber in Barbiro (vsi Izrael).
Strelec: 1:0 Nukić (78.).

Olimpija: Vidmar, Boakye, Karun, Delamea Mlinar, Gliha (od 62. Pavlovič), Elšnik (od 21. Kapun), Sešlar (od 89. Osterc), Tomič, Aldair, Nukić, Petrov (od 62. Kurež).

Birkirkara: Fernandes, Zammit (od 79. Aguirre), Pepe, Carniello, Attard, Attard, Yankam, Venancio, Briffa (od 86. Macedo), Bonanni (od 71. Scicluna), Montebello, Falcone.

Rumeni kartoni: Tomić; Zammit, Venancio.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte