Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Olimpija ujela Maribor, presenetljiv poraz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija zmagala v Krškem in na lestvici ujela Maribor, ta je v petek klonil v Kopru. Na vrhu je Gorica, ki je spet zmagala. Domžale so izgubile.

Gorica, ki je sicer v velikih finančnih težavah in nastopa z zelo spremenjeno igralsko zasedbo, preseneča. Po tem, ko je v prvem krogu visoko izgubila v Ljubljani proti Olimpiji, je zdaj zmagala tretjič zapored. Premagala je Celjane, ki so bili hit pretekle sezone, v tej pa še niso zmagali. Do novih treh točk je prišla z golom Marka Nunića v sodnikovem podaljšku. Novogoričani so po novi zmagi skočili na vrh lestvice.

V Zavrču je z 1:0 zmagala Krka, za zmago je v drugem polčasu zadel branilec Leo Ejup. Zavrč je doživel prvi poraz v tem prvenstvu.

V zadnji, večerni petkovi tekmi, smo spremljali derbi na Bonifiki. Tam je Koper po tem, ko je državne prvake pred nekaj tedni premagal že v superpokalu, zdaj odpravil še v prvenstvu. Pa čeprav je na začetku drugega polčasa kazalo drugače. Takrat je goste v vodstvo z drugim prvenstvenim golom sezone popeljal Dare Vršič. A že malce za tem je na 1:1 poravnal Jaka Štromajer. Prav ta nogometaš je v zaključku tekme podal Goranu Galešiću za gol in zmago Kopra z 2:1. Koprčani so prišli do prve prvenstvene zmage v tej sezoni, medtem ko je bil Maribor prvič poražen.

Olimpija do zmage v Krškem, presenečenje v Domžalah

V soboto so zadnjeuvrščeni Velenjčani presenetljivo zmagali z 2:0 v Domžalah in ekipi Luke Elsnerja prizadejali boleč poraz. Enega izmed dveh golov za Rudar je zabil Luka Prašnikar, ki je v prvih štirih krogih zadel kar trikrat.

Olimpija je zmagala v Krškem, kjer se je na tribunah zbralo kar 2300 gledalcev. Prvi gol za Ljubljančane je zabil Portugalec Ricardo Alves Coelho Da Silva, ki se je izkazal že ob debiju v zeleno-belem dresu, drugega je zabil njihov kapetan Andraž Šporar in zapečatil zmago Olimpije. To je bil njegov drugi prvenstveni gol v tej sezoni. Zeleno-beli so na prvenstveni razpredelnici s sedmimi točkami ujeli velike rivale iz Maribora.

Ne spreglejte