SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Olimpija mi je dala vse, a prišel je čas za naslednji korak" (video)

0

termometer

 | Foto:
"Olimpija mi je dala vse, a bil je čas za naslednji korak v moji karieri," je na uvodu poslovilne tiskovne konference dejal Andraž Šporar, ki je za rekordno odškodnino prestopil v Basel.

O prestopu v Ljubljani izredno popularnega Špokija se je govorilo že dalj časa, do uradnega podpisa s švicarskim velikanom je prišlo šele v torek v popoldanskih urah, ko je Šporar v Baslu sklenil dolgoročno pogodbo. "Sprejeli so me res z odprtimi rokami, osebje je izredno prijazno in vse je tako, kot mora biti. Sprehodil sem se tudi čez mesto. Basel je izredno lepo mesto, z lepo okolico, zato mislim, da ne bo nikakršnih težav s prilagajanjem," je še nadaljeval 21-letni biser slovenskega nogometa.

Šporar: Basel je prava ekipa zame

Šporar je imel poleg Basla še številne snubce, a po tehtnem premisleku se je odločil, da je trenutno zanj najboljša rešitev ravno večkrat švicarski prvak. Zakaj? "Basel me je spremljal skoraj leto dni, njegovi skavti so bili na vseh naših večjih tekmah, konkretno pa smo se začeli pogovarjati ne dolgo nazaj. Vedno mi je bilo všeč, da se tak klub zanima zame. Gre za velik klub, šestkrat zapored so bili švicarski prvaki, igrajo tudi ligo prvakov, kar je res velika stvar. Prepričan sem, da je to prava ekipa zame, ekipa, kjer lahko le veliko pridobim," je svojo odločitev razložil Ljubljančan.

Špoki bo v Baslu nosil številko devet, ki jo je pred njim imela legenda kluba Marco Streller, ki je za slovenskega napadalca zastavil dobro besedo in bil eden najzaslužnejših, da se je švicarski velikan odločil za ta nakup.

Mandarić: Hvala, Andraž

Na novinarski konferenci sta bila prisotna tudi predsednik in športni direktor Olimpije Milan Mandarić in Ranko Stojić, kar le govori, da je prestop za Olimpijo res velik stvar. "To je pomemben trenutek našega kluba in velikega igralca. Ne morem reči, da sem pretirano srečen, saj smo izgubili nogometaša, ki za naš klub v tako kratkem času toliko storil. Dogovor je bil, da Andraž naši ekipi pomaga pri gradnji velike Olimpije, nato pa ga mi spustimo, če pride do dobre ponudbe in pravega kluba. Do tega je prišlo in srečen sem za Andraža, da si je našel tako dobro sredino. Prepričan sem, da je to šele začetek in bo delal še velike stvari," je v čustvenem govoru dejal predsednik in dodal: "Bil sem že v mnogo klubih, a da bi kdo v tako kratkem času toliko storil za napredek kakšnega od teh, še nisem videl. To mi in tudi naši navijači ne bomo nikoli pozabil. Hvala, Andraž."

Odškodnina še višja, kot se je pisalo

Po torkovem uradnem podpisu se je v javnosti pojavila višina odškodnine, ki jo je moral Basel odšteti Olimpiji. Govorilo se je o treh milijonih, ta pa je po besedah Mandarića še višja. "Vsota, ki so jo Švicarji odšteli za Andraža, je še premajhna, vsaj kar se mene tiče. Basel bo Olimpiji takoj odštel 2,8 milijona evrov, z vsemi bonitetami pa se bo ta številka povzpela še za milijon. Torej 3,8 milijona evrov. Ta številka se mi še ne zdi najpomembnejša, ampak dogovor v naši pogodbi je, da bo Olimpija pri naslednji transakciji Šporarja prejela 15 odstotkov odškodnine. Verjemite mi, da Basel ne bo zadnji klub Andraža in da bodo takrat številke mnogo višje," se je pohvalil 77-letni srbski poslovnež.

Navijačem Olimpije se ni treba bati

Tako navijače Olimpije kot tudi novinarje je seveda zanimalo, če ima Olimpija na radarju že zamenjavo, ki bo vsaj približno zakrpala vrzel po odhodu s 17 zadetki najboljšega strelca Prve Lige Telekom Slovenije. "Tukaj nismo, da bi le prodajali, tukaj smo še vedno zato, da zgradimo veliko Olimpijo. Želimo ostati tukaj, kjer smo, oziroma se še izboljšati. Če bo treba investirati v nove igralce, bomo, o tem ni dvoma in se ni treba bati. O imenih še ne bi govoril, saj ne bi bilo pošteno do klubov, za katere ti igralci igrajo zdaj. A vodstvo kluba že razmišlja tudi naprej, zato se ni treba ničesar bati. Je pa res, da bo težko zamenjati Andraža, saj gre res za velikega igralca," je še sklenil predsednik Olimpije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin