Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
11.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Zavrč disciplinski sodnik NZS Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 11.03

6 let, 6 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika NZS za tekme 36. kroga

Olimpija bo za nepozabno slavje plačala 4.700 evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je sporočil, da bo morala Olimpija zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev na tekmi zadnjega kroga s Krko plačati 4.700 evrov. V žep bo moral seči tudi Koper, kjer so spet letele plastenke.

Ko je sodnik na srečanju zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Krko (3:0) odpiskal konec, je na travnato površino priteklo več tisoč navijačev. Po poročilu disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Romana Roglja je bil to le eden izmed primerov nešportnega in neprimernega vedenja, zaradi katerega bo moralo vodstvo kluba plačati 4.700 evrov.

"Prižiganje bakel, bakla, odvržena na igralno površino, množično prižiganje bakel ter aktiviranje večje količine dimnih bomb in množični vdor članov organizirane navijaške skupine," je navedel razloge za tako ostro kazen, ki upošteva tudi predkaznovanost.

V žep bodo morali seči tudi Koprčani. Njihov športni direktor Dušan Petković je bil zaradi ponavljajočega protestiranja in plastenke, odvržene v tehničnem prostoru, odstranjen s koprske klopi. Klubu ne bo mogel pomagati na eni tekmi, Koper pa bo moral plačati še 500 evrov kazni. Ker so nogometaši primorskega prvoligaškega kluba na tekmi zadnjega kroga proti Zavrču, s katero so si rešili prvoligaško kožo, prejeli štiri rumene kartone, hkrati pa je bil predstavnik ekipe odstranjen s klopi, bo Koper primoran poravnati še dodatnih 300 evrov.

Tristo evrov mora plačati tudi Zavrč, ki je na Bonifiki prejel štiri rumene in rdeči karton, Nemanja Jakšić pa je dobil kazen nenastopanja na eni tekmi. Ker jo je odslužil na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije med Zavrčem in Aluminijem (3:2), bo lahko kandidirat za povratno tekmo v Kidričevem.    

Ne spreglejte