Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
29. 6. 2013,
19.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tim Matavž Lazio PSV Eindhoven

Sobota, 29. 6. 2013, 19.30

7 let, 12 mesecev

Ofenziva Lazia: Matavž prva želja Rimljanov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ni skrivnost, da je bil Tim Matavž Laziu zanimiv že pred časom. Zdaj italijanski mediji pišejo, da so Rimljani krenili v ofenzivo za slovenskega napadalca.

Še preden je leta 2007 iz Gorice odšel v tujino, je bil danes 24-letni napadalec zanimiv nekaterim italijanskim klubom. Zgodba se je razpletla tako, da je nogometno pot nadaljeval na Nizozemskem, preselil se je k Groningenu. Pred dvema letoma, po nekaj izjemnih sezonah v nizozemski eredivisie, je bil le korak oddaljen od Napolija, pa se spet ni znašel na Apeninskem polotoku. Odločil se je za prestop v PSV Eindhoven. Timu Matavžu Italija ni bila usojena, mogoče se bo to spremenilo letos poleti. ''V tretje gre rado,'' pravijo, morda se bo ta rek potrdil tudi v primeru slovenskega reprezentanta.

Že pred časom so se pojavile informacije, da si ga zelo želijo pri Laziu, v zadnjih dneh so se takšne govorice okrepile. Celo do te mere, da nekateri italijanski mediji trdijo, da so Rimljani krenili v ofenzivo za primorskega napadalca, ki naj bi bil njihova prva tarča za okrepitev napada. Res je, da v minuli sezoni pri zdaj že nekdanjemu trenerju PSV Dicku Advocaatu ni igral toliko, kot si je želel, a vseeno zabil kar 20 golov. Enajst v prvenstvu, sedem v Evropi in dva v pokalu. Strelski dosežek Matavža seveda ni ostal neopažen, zato ne čudi, da je z njim nase opozoril tudi Lazio. Problem je le v tem, da ni poceni. Približno deset milijonov evrov bi morali zanj odšteti Rimljani, ki so v minuli sezoni pod vodstvom Vladimirja Petkovića zasedli sedmo mesto v italijanskem prvenstvu.

Astronomski prestopi so daljna preteklost …

Vprašanje je, ali imajo dovolj denarja zanj. Pred desetimi leti in več to ne bi bil problem. Več deset milijonski vhodni prestopi za Lazio takrat niso bili nič nenavadnega – 55 milijonov so odšteli za nekdanjega argentinskega napadalca Hernana Crespa, 48 za španskega vezista Gaizka Mendieto, 30 za argentinskega zvezdnika Juana Sebastiana Verona, 25 za nizozemskega branilca Jaapa Stama in še bi lahko naštevali -, a časi so se medtem drastično spremenili. V zadnjih desetih letih so pri Laziu, ki se lahko pohvali z dvema državnima naslovoma, kar šestimi pokalnimi in tudi dvema evropskima lovorikama (pokal pokalnih zmagovalcev in superpokal), za nakup le enkrat odšteli več kot deset milijonov. Leta 2010 so za zdajšnjega brazilskega reprezentanta Hernanesa plačali 13,5 milijona evrov.

Ne spreglejte