Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 4. 2016,
12.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije Miran Vuk Ivica Solomun Slavko Matić

Ponedeljek, 4. 4. 2016, 12.46

6 let, 7 mesecev

Odstavljeni trener Zavrča: Raje ne bi o razlogih, to je zasebni klub Mirana Vuka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Nogometni klub Zavrč išče novega trenerja. Po nedeljskem domačem porazu s Koprom se je od trenerskega stolčka poslovil Hrvat Ivica Solomun. Na njegovo mesto bi se lahko vrnil Srb Slavko Matić, ki je v tej sezoni že vodil Zavrč, pred kratkim pa dobil nogo v Kopru.

V Halozah se nadaljujejo trenerske menjave. Nihče v Prvi ligi Telekom Slovenije si jih v tej sezoni ni privoščil toliko kot Zavrč. Čeprav je Miran Vuk letos večkrat poudaril, da se v majhnem zaselku ob slovensko-hrvaški meji gradi mlada ekipa, ki bo svojo pravo vrednost pokazala v prihodnji sezoni in da je napočil konec obdobja nenadnih trenerskih menjav, se je v nedeljo ugriznil v jezik. Domači poraz s Koprčani (1:3) je s trenerskega položaja spodnesel Hrvata Ivico Solomuna, ki je tako še drugič v tej sezoni zapustil Zavrč. S Haložani je vstopil tako v začetek prvenstva kot tudi v spomladanski del, a se obakrat poslovil krepko pred koncem.

Vrhunci srečanja med Zavrčem in Koprom (1:3):

''NK Zavrč in Ivica Solomun sta se odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Klub se mu zahvaljuje za dozdajšnje dokaj uspešno sodelovanje ter mu v nadaljnji karieri želi še veliko uspehov,'' se je glasilo kratko sporočilo završkega kluba, ki na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije zaseda peto mesto, velike ambicije pa ima v pokalnem tekmovanju, kjer se bo v kratkem v polfinalu dvakrat pomeril s favoriziranim Mariborom.

Šokterapija pred spopadi z Mariborom

Z vijolicami se bo najprej udaril v prvenstvu. Mariborčani bodo v Halozah gostovali v sredo. V tej sezoni še niso premagali Zavrča. ''Očitno se je lastnik Vuk odločil za šokterapijo, s katero želi mobilizirati moči pred odločilnim delom sezone, dvoboji z Mariborom in Olimpijo ter polfinalom pokala. V Zavrču vladajo posebni pogoji. Pričakovanja kluba so velika. Ne bi o razlogih, zakaj sem odšel, a to je zasebni klub Mirana Vuka. Lahko dela, kar hoče, in to moramo spoštovati. Klubu želim vse najboljše,'' je dejal 48-letni Hrvat.

Navijači Zavrča imajo veliko željo, da bi ljubljence spremljali v Evropi. | Foto: Navijači Zavrča imajo veliko željo, da bi ljubljence spremljali v Evropi.

V Zavrču se je v tej sezoni zvrstilo ogromno imen. Solomun, Slavko Matić, Peter Pacult, Miran Emeršič, Milko Djurovski in še enkrat Solomun. ''Trudil sem se po najboljših močeh. Čeprav se je ekipa pozimi zelo zamenjala, na igrišču niti ni bilo videti tako slabo. Smo pa plačali davek težavi, ki jo imajo v Sloveniji vse ekipe razen Olimpije in Maribora. Ko igramo doma, nimamo tipa napadalca, ki bi lahko sam reševal tekme. Če ga hočeš zgraditi, potrebuješ čas, sam pa ga nisem imel dovolj na voljo,'' je potarnal nekdanji vratar Varteksa, ki se je po prekinitvi sodelovanja z Zavrčem vrnil domov v bližnji Varaždin.

Odlično pozna mlade nogometne upe iz tega dela Hrvaške, ki jih ne manjka pri Zavrču. ''Razvojna strategija Zavrča je temeljila tudi na teh igralcih, zato sem se tudi odločil, da se vrnem v Zavrč,'' je podal razlog, zakaj je v tej sezoni vodil klub v dveh različnih časovnih obdobjih. V završkem klubu je vodil tudi sina Anteja Solomuna, ki je trkal na vrata članske ekipe. Na Hrvaškem bo v prihodnje sodeloval s krovno nogometno zvezo (HNS) in skrbel za razvoja nogometa v severnem delu slovenske sosede.

V Zavrč se očitno vrača Matić

Njegov naslednik bo kot kaže Srb Slavko Matić. Tako se bo ponovila zgodovina, saj je bilo tako že jeseni, ko je Solomun prejel prvo ''košarico''. Mladi srbski strokovnjak je pred kratkim ostal brez dela. Vodstvo Kopra se je zaradi skromnih rezultatov zahvalilo za prekinitev sodelovanja, primorski klub pa je prevzel njegov nekdanji pomočnik Milan Obradović.

Ko je Slavko Matić jeseni vodil Zavrč, sploh ni izgubil. Petkrat je zmagal, dvakrat pa remiziral. | Foto: Ko je Slavko Matić jeseni vodil Zavrč, sploh ni izgubil. Petkrat je zmagal, dvakrat pa remiziral.

Vuk izjemno spoštuje Matića, v prid odločitvi, da bi se lahko vrnil v Haloze, govori tudi statistika. Ko je vodil Zavrč v jesenskem delu, so zeleno-rumeni na sedmih srečanjih osvojili kar 17 točk in se povzdignili na lestvici. Če bo trenersko vrzel v Zavrču zapolnil Matić, se bo v sredo nameril na zelo motivirane Mariborčane, kar prinaša nogometno poslastico. Zavrč pod vodstvom Matića v 1. SNL ni izgubil še nikoli …

Ne spreglejte