Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 3. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić Nemanja Mitrović Martin Milec

Sreda, 28. 3. 2018, 4.00

6 let

Odmevi po porazu Slovenije proti Belorusiji

Iličić miri slovenske navijače

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

3

Slovenija Belorusija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Če se bomo preveč obremenjevali zaradi takih stvari, ne bo dobro. Od svojega rojstva gledam vedno pozitivno. Pravi bomo, ko bo šlo zares," je po novem porazu slovenske reprezentance, ki je pod taktirko novega selektorja Tomaža Kavčiča izgubila še drugič in v Ljubljani priznala premoč Belorusiji (0:2), povedal Josip Iličić. Zvezdnik Atalante je bil na zadnjih tekmah Slovenije med najboljšimi posamezniki.

Uvodni tekmi slovenske reprezentance pod taktirko Tomaža Kavčiča sta postregli s porazoma. Najprej je Slovenija ostala praznih rok v Celovcu proti Avstriji, novo ničlo pa je vpisala v torek v Ljubljani proti Belorusiji. Ravno na večer, ko se je od državnega dresa čustveno poslovil dolgoletni kapetan Boštjan Cesar.

"Na žalost smo spet izgubili. A če se bomo vračali z mislimi, ne bo dobro. Moramo gledati naprej. Tekmeci so težki, vsaka ekipa se pripravi, mi pa smo v novem ciklu uigravanja. Moramo gledati naprej in biti pozitivni. Na teh dveh tekmah zagotovo nismo pokazali pravega odnosa. Ko stvari ne delujejo, se je treba pokazati. Ni nam uspelo, a ostajam pozitiven. Želim si, tako kot vsi skupaj, da gremo na veliko tekmovanje," je razkril zvezni igralec Atalante, ki je zaradi številnih prejetih udarcev in bolečine odigral le prvi polčas.

Ni preprosto priti na igrišče in nekaj začarati

Josip Iličić je prepričan, da bo Slovenija sčasoma zaigrala veliko bolje in resno kandidirala za nastop na EP 2020. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Josip Iličić je prepričan, da bo Slovenija sčasoma zaigrala veliko bolje in resno kandidirala za nastop na EP 2020. Foto: Žiga Zupan/Sportida Spada med najizkušenejše nogometaše v izbrani vrsti. Kot največjo slabost Kavčičeve čete, ki se je predstavila v Celovcu in Ljubljani, vidi dejstvo, da slovenska zasedba prelahko prejema zadetke.

"Slovenija je bilo vedno znana po tem, da zelo težko dobiva zadetke. Treba bo delati. Imamo nov cikel, novega selektorja, veliko novih igralcev. Ne le mi, tudi močneje ekipe potrebujejo čas, da se uigrajo," je prepričan Iličić, ki je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu v fantastični formi, saj je dosegel že deset zadetkov.

Zaveda se, da bo potrebnega še nekaj časa, morda pa tudi rezultatskih neuspehov, preden bo ekipa v prevetreni postavi začela kazati želeni obraz. "Ni preprosto priti na igrišče in nekaj začarati, da bi bilo vse tako lahko. Potrebujemo čas. Na vse skupaj gledam pozitivno. Pravi bomo, ko bo šlo zares. Upamo na boljše čase. Želimo iti na veliko tekmovanje. Nisem več tako mlad, da bi imel še veliko časa. To me najbolje poganja, pa tudi to, da smo fantastična ekipa, katere igralci se zelo dobro razumemo," je izpostavil razloga, zaradi katerih bi morala Slovenija kmalu začeti kazati boljše predstave.

Iličić ne skriva želje. Želi zaigrati na velikem tekmovanju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Iličić ne skriva želje. Želi zaigrati na velikem tekmovanju. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Če se bomo preveč ozirali na take stvari, ne bo dobro. Od rojstva gledam vedno pozitivno. Moramo si želeti to, kar smo si zadali. Najpomembneje je, da smo se dogovorili," bo skušal svoje razmišljanje prenesti še na mlajše soigralce.

Mitrović: Tega si ne bi smeli privoščiti

Nemanja Mitrović se je znašel v začetni enajsterici, kjer je uvodnih pet minut v obrambi sodeloval z Boštjanom Cesarjem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nemanja Mitrović se je znašel v začetni enajsterici, kjer je uvodnih pet minut v obrambi sodeloval z Boštjanom Cesarjem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Med njimi je tudi Nemanja Mitrović, nekdanji kapetan in obrambni steber Olimpije, ki je kot prelomni trenutek srečanja označil prvi gol Belorusije. "Prvih 30, 35 minut je bilo z naše strani dokaj v redu. Priigrali smo si nekaj priložnosti, nato pa nas je prvi gol presekal. To je določilo zmagovalca," je dejal visoki Ljubljančan, ki je poraz proti Belorusom označil kot tekmo za pozabo.

"Ne bi si smeli privoščiti dveh porazov zapored. Mogoče proti Avstriji, proti Belorusiji pa si tega ne bi smeli privoščiti. Zdaj imamo nov izziva, junija bo nova tekma," je omenil prijateljsko tekmo s Črno goro.

Kaj morajo nogometaši popraviti do takrat? "Moramo popraviti napake, ki smo jih počeli. Mogoče bi morali tudi bolje stati na igrišču. Treba bo narediti dobro analizo, pa videti kako in kaj," sporoča branilec Jagiellonie, ene najboljših poljskih ekip, ki je v torek debitiral v slovenskem dresu.

Milec upa na dober konec

Martin Milec se bo v soboto vrnil v Stožice. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Martin Milec se bo v soboto vrnil v Stožice. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Vsi smo razočarani. Začetek je zelo slab, a upam na dober konec. Moramo dvigniti glave, zdaj se nekaj časa ne bomo videli. Upam, da bomo vsi ostali zdravi," je dodal Martin Milec, edini nogometaš, ki je proti Belorusiji zaigral kot nogometaš kluba iz 1. SNL.

V soboto se bo vrnil v Stožice, saj se bo njegov Maribor v večnem derbiju udaril z Olimpijo. Takrat velja na tribunah pričakovati bistveno več gledalcev, kot jih je prišlo pozdravit Boštjana Cesarja. Ti so bili dvojno razočarani. Ker se je poslovil karizmatični kapetan in ker je slovenska reprezentanca nadaljevala skromne predstave pod vodstvom novega selektorja. 

Ne spreglejte