Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2019,
14.48

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Barcelona Valencia Atletico Madrid Real Madrid Villarreal Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 15. 11. 2019, 14.48

4 leta, 5 mesecev

Padla je odločitev na sodišču

Oblak bi moral igrati v Miamiju, a je sodišče odločilo, da ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Jan Oblak | Nogometni navdušenci v ZDA bodo morali na Jana Oblaka in preostale zvezdnike španskega nogometa še malo počakati. | Foto Getty Images

Nogometni navdušenci v ZDA bodo morali na Jana Oblaka in preostale zvezdnike španskega nogometa še malo počakati.

Foto: Getty Images

Vodstvo španske nogometne lige (La Liga) se je že pred časom domislila, da bi bila decembrska prvenstvena tekma med Atleticom Madridom Jana Oblaka in Villarrealom odigrana v Miamiju. Španska nogometna zveza (RFEF) se ni strinjala s tem, odločitev pa je padla šele na sodišču. To je danes določilo, da bo tekma v Španiji.

V želji po dodatnem zaslužku so v vodstvu španske lige že pred časom predlagali, da bi bila tekma 16. kroga španskega prvenstva med Villarrealom in Atleticom Madridom, ki nas čaka 6. decembra, odigrana na štadionu Hard Rock v Miamiju. To je dom ekipe, ki nastopa v ligi NFL ameriškega nogometa, Miami Dolphins.

Jan Oblak in soigralci bi tako čez tri tedne morali na 7.000 kilometrov dolgo pot, v kar so privolili tako pri Atleticu kot Villarrealu, a se to ne bo zgodilo. V vodstvu La Lige, najboljšega španskega nogometnega razreda, so si nadvse prizadevali, da bi se, a se s takšno odločitvijo niso strinjali številni, še največji nasprotniki so bili pri mestnem tekmecu Atletica, Real Madridu.

Proti selitvi so bili tudi na španski nogometni zvezi (RFEF), odločitev o tem, ali bo tekma v ZDA, pa je padla danes, ko so na sodišču v Madridu določili, da bo tekma tam, kjer bi morala biti sprva. Na štadionu Villarreala Estadio de la Ceramica.

Tole je štadion Hard Rock v Miamiju, ki bi moral gostiti tekmo med Villarrealom in Atletico Madridom. | Foto: Getty Images Tole je štadion Hard Rock v Miamiju, ki bi moral gostiti tekmo med Villarrealom in Atletico Madridom. Foto: Getty Images

Pri La Ligi so sicer leta 2018 podpisali pogodbo s severnoameriško medijsko hišo Relevent, po kateri bi morala biti v naslednjih 15 letih ena tekma španskega prvenstva na sezono odigrana v ZDA, a bodo morali Američani še nekoliko počakati.

V vodo je padla že tekma, ki bi jo Barcelona in Girona v ZDA morala odigrati v prejšnji sezoni, a prav lahko se zgodi, da bo v prihodnosti drugače.

Iz Španije prihajajo vesti, da bodo vsi vpleteni spet sedli za mizo, dodobra proučili možnosti in končno odločitev o tej temi, ki je v Španiji dvignila kar nekaj prahu, podali februarja prihodnje leto.

S superpokalom v Savdski Arabiji ni bilo težav

Atletico se bo v polfinalu španskega superpokala pomeril z Barcelono. | Foto: Reuters Atletico se bo v polfinalu španskega superpokala pomeril z Barcelono. Foto: Reuters Ravno pred dnevi je kar nekaj pozornosti zbudila tudi predstavitev novega formata španskega superpokala, ki bo za sezono 2019/20 na sporedu med 8. in 12. januarjem prihodnje leto.

Po novem se za superpokalno lovoriko ne bosta udarila državni prvak in pokalni prvak, ampak bo superpokal v turnirskem formatu, na njem pa se bodo za lovoriko merila štiri moštva.

Novost pa je tudi ta, da bo turnir odigran v Savdski Arabiji. Vse tri tekme – dve polfinalni in finalna – bodo na sporedu v Džedi.

Na superpokalu, ki se je na Bližnji vzhod preselil predvsem zaradi bogatega zaslužka, ki si ga vsi vpleteni od tega obetajo, bodo nastopili Barcelona kot španski državni prvak, Valencia kot pokalni prvak, Oblakov Atletico kot drugouvrščeni in Real Madrid kot tretjeuvrščeni iz španskega prvenstva.

V polfinalu se bodo udarili Valencia proti Real Madridu in Barcelona proti Atleticu.
Barcelona Lionel Messi
Sportal Španski superpokal v naslednjih treh letih v Savdski Arabiji
Ne spreglejte