Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2022,
7.30

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Erling Haaland Benjamin Šeško Benjamin Šeško Bundesliga nemško prvenstvo Red Bull Salzburg RB Leipzig

Sobota, 13. 8. 2022, 7.30

1 leto, 8 mesecev

Benjamin Šeško

O najboljši odločitvi in primerjavah s Haalandom: To bi se moralo nehati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Odločitev za Red Bull Leipzig je bila najboljša, je na spletni novinarski konferenci s slovenskimi novinarji poudaril Benjamin Šeško. A to sezono še ostaja v sestrskem klubu RB Salzburg. Postati prvi strelec avstrijske lige ni njegova prioriteta.

Sportal Nadarjeni Šeško priletel v Leipzig in podpisal veliko pogodbo

Na prvih treh tekmah nove sezone avstrijske lige je zabil en gol. | Foto: AP / Guliverimage Na prvih treh tekmah nove sezone avstrijske lige je zabil en gol. Foto: AP / Guliverimage Mladi zvezdnik slovenske nogometne reprezentance Benjamin Šeško se je po podpisu petletne pogodbe s klubom Red Bull Leipzig, kamor se bo preselil naslednje poletje, vrnil v Salzburg in vtise na spletni novinarski konferenci strnil tudi v slovenščini. "To bi si želel vsak fant. Najpomembnejše je, da se zdaj osredotočim, uživam do naslednjega leta, do naslednjega koraka. Ta korak se je meni zdel najboljši. Slog igre je tak, ki ga imam tudi jaz rad. Igrajo v globino. Igra je hitra, hiter je prenos žoge." Priznal je, da je bilo zanimanja zanj veliko. Največ se je govorilo o snubljenju Manchester Uniteda. "Veliko je bilo pogovorov, a to je bila najboljša odločitev."

A zdaj bo dal Leipzig na stranski tir. Še vedno je nogometaš Salzburga. "Osredotočen sem samo na nedeljsko tekmo." V četrtem krogu avstrijske bundeslige igrajo z Wolfsbergerjem. S šestimi točkami so trenutno tretja ekipa v ligi, Šeško je dal en gol. Želi si osvojiti avstrijski naslov, lovorika za najboljšega strelca pa zanj ni prioriteta. "Seveda je to moja želja, a si ne bom ustvarjal tega pritiska. Da ne bom potem razočaran, ker mi to ne bi uspelo. Užival bom v nogometu, dal vse od sebe, pa bomo videli, kaj bo to prineslo ob koncu sezone." So pa še v boju za mesto v ligi prvakov. Tako obstaja možnost, da bi v njej igrali proti Leipzigu. To ne bi bila težava, pravi. 

Na sprehod po Salzburgu, da je malo sam s sabo

Benjamin Šeško Slovenija Srbija | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Ko sem v Salzburgu, grem rad po mestu. Sam grem na sprehod po mestu, da sem malo sam s sabo," o svojem prostem času v Salzburgu, ki je njegov drugi dom od poletja 2019, razlaga 19-letnik iz Radeč. "Poleg nogometa igram še košarko, ki me res veseli kot nogomet. Nogomet sicer bolj, a tudi košarko rad igram." Vemo, da je njegov vzornik že od malega Zlatan Ibrahimović, primerjave z Erlingom Haalandom pa mu niso najbolj všeč. "Ima malo višine, tudi on ima hitrost. A se mi zdi, da sva zelo zelo različna igralca. To bi se moralo nehati. Jaz sem en tip igralca, on je drug tip igralca. On ima nenormalno željo po golu."

Salzburg Benjamin Šeško
Sportal Benjamin Šeško še to sezono za Salzburg, nato v Leipzig

 
Ne spreglejte