SiolNET. Sportal Nogomet
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Marko Vavpetič

0,23

termometer

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji četrti seji na mesto generalnega sekretarja imenoval Marka Vavpetiča, ki je s tem nasledil Aleša Zavrla, ta je marca zaključil dolgoletno delo na NZS in se preselil na Evropsko nogometno zvezo. Vavpetič bo na delo nastopil 1. julija 2017 in bo funkcijo opravljal do leta 2021.

Marko Vavpetič Marko Vavpetič Foto: Nogometna zveza Slovenije Novi generalni sekretar NZS je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je pretežni del svoje karierne poti deloval v industriji investicijskih skladov, zadnjih nekaj let pa vodi svoje družbe, ki se ukvarjajo s poslovnim in finančnim svetovanjem, upravljanjem družb in naložb ter nepremičninskimi projekti, so sporočili z NZS.

Petinštiridesetletni Ljubljančan Vavpetič, ki je med vsemi kandidati najbolj prepričal s svojim predstavitvenim programom, meni, da je NZS v zadnjih letih naredila odločne in odlične korake ter znatno pripomogla k razvoju nogometa v našem prostoru. Na novem položaju namerava delovati skladno z začrtano strategijo, ob tem pa bo kot generalni sekretar zveze iskal priložnosti za razvoj na različnih področjih.

Po njegovem mnenju je potrebno nadaljevati v smeri, ki jo je začrtalo prejšnje vodstvo, ter klubom na vseh ravneh tekmovanj pomagati na poti njihovega razvoja in uspešnosti ter mednarodne konkurenčnosti. V prvem mandatu na čelu zveze bo Vavpetič posvetil posebno pozornost izboljšanju infrastrukture v najširšem pomenu, varnosti vseh udeležencev na nogometnih prireditvah, igri in odločitvah s poudarkom na fair-playu, v središču pozornosti pa bosta še evropsko prvenstvo v futsalu, ki ga gosti Slovenija, in razvoj ženskega klubskega in reprezentančnega nogometa.

Vodil bo v smeri popularizacije in večanje baze

Vrhunski rezultati na mednarodnem prizorišču ter množičnost udejstvovanja pred domačim pragom so za Vavpetiča ključni dejavniki, ki vplivajo na razvoj športne panoge ter posledično njeno uspešnost. Nogometno zvezo bo v začrtanem obdobju s sodelavci vodil v smeri popularizacije in pridobivanja čim širše baze ljubiteljev tega športa, saj si želi, da bi preko posebej postavljenih programov, namenjenih otrokom, vplival na zdrav življenjski slog, trajnostni razvoj in ne nazadnje ustvarjanje in razvoj športnikov na najvišji ravni.

Bivši nogometaš, ki se ukvarja s financami

Otroštvo in mladost je Vavpetič preživel na igrišču NK Svoboda na Viču. Igral je v vseh selekcijah kluba in se še kot zelo mlad priključil članski ekipi, za katero je v sezoni 1991/92 nastopal v 1. slovenski nogometni ligi. Kasneje je aktivno nogometno pot nadaljeval v nižjeligaših Črnuče in Ivančna Gorica. Na povabilo pokojnega Branka Elsnerja in Aleša Zavrla je sodeloval pri začetkih Otroške nogometne šole Ljubljana, kjer je deloval v odboru za finance.

Do Vavpetičevega nastopa na položaj generalnega sekretarja bo NZS v vlogi vršilca dolžnosti generalnega sekretarja NZS vodil Matjaž Jaklič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin