Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2021,
17.24

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

John Fleck Christian Eriksen Sheffield United Emil Palsson

Sreda, 24. 11. 2021, 17.24

2 leti, 4 mesece

na torkovi tekmi druge angleške lige se je zgrudil John Fleck

Nov preplah na zelenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
John Fleck | Škotski reprezentant John Fleck se je zgrudil na torkovi tekmi druge angleške lige. Prepeljali so ga v bolnišnico, ki jo je danes na srečo že zapustil. | Foto Guliverimage

Škotski reprezentant John Fleck se je zgrudil na torkovi tekmi druge angleške lige. Prepeljali so ga v bolnišnico, ki jo je danes na srečo že zapustil.

Foto: Guliverimage

Torkovo tekmo druge angleške nogemetne lige med Reading FC in Sheffield United je zaznamoval nov preplah. V 60. minuti se je zgrudil član Sheffielda John Fleck, ki ga je zdravstveno osebje oskrbelo s kisikom. Občasnega škotskega reprezentanta so prepeljali v bolnišnico, ki jo je že zapustil.

Gledalci torkovega obračuna druge angleške lige na Select Car Leasing Stadium so v 60. minuti tekme med Reading FC in Sheffield Unitedom obnemeli. Na zelenici je obležal gostujoči vezist John Fleck.

Kot prvi je bil ob 30-letniku soigralec Enda Stevens, ki je glavnemu sodniku Andyju Daviesu nakazal, naj ustavi igro, in pozval na pomoč zdravstveno osebje. Fleck je po nekaj minutah nujne medicinske pomoči sicer lahko vstal, na obrazu je imel kisikovo masko, reševalci pa so ga nato odnesli z zelenice in prepeljali v Royal Berkshire Hospital.

John Fleck | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Iz kluba so pozneje sporočili, da se njihov član počuti dobro, da je bil ves čas prevoza v bolnišnico pri zavesti ter da je komuniciral s predstavniki kluba, zdravniki in družino. Kot so še zapisali pri Sheffieldu, so Škota po pregledih danes odpustili iz bolnišnice, in se zahvalili vsem, ki so v stresnih trenutkih kakorkoli pomagali.

Vse skupaj je spomnilo na junijsko dramo na evropskem prvenstvu v nogometu, ko se je zgrudil danski nogometaš Christian Eriksen, pred tedni pa je na tekmi norveškega prvenstva obležal Islandec Emil Palsson. Pri obeh so pozneje potrdili srčni zastoj, zakaj se je zgrudil Fleck, ni znano.

Emil Palsson
Sportal Oglasil se je islandski nogometaš, ki mu je zastalo srce
Christian Eriksen
Sportal Eriksen prvič po srčnem zastoju obiskal trening Interja

 

Ne spreglejte