Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2017,
0.42

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Haris Vučkić Dejan Trajkovski Etien Velikonja Tim Matavž

Četrtek, 14. 12. 2017, 0.42

6 let, 4 mesece

Nov gol Tima Matavža, razveselil se ga je tudi nasprotnikov nogometaš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Tim Matavž | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Tim Matavž se je izkazal z novim zadetkom za Vitesse. Moštvu iz Arnhema je z osmim prvenstvenim golom pomagal do remija z 2:2 proti Willemu II, pri katerem Etien Velikonja ni igral zaradi poškodbe.

Nizozemski prvoligaši igrajo tekme 16. kroga, predzadnjega v letošnjem letu. V sredo je Vitesse gostil Willem II. To bi moral biti obračun dveh slovenskih nogometašev, a je tokrat nastopil samo Tim Matavž v vrstah domačina, saj si je poškodovani napadalec gostov Etien Velikonja tekmo ogledati s tribun. Od tam je lahko videl lep gol svojega rojaka, ki se ga je, čeprav ga je ta dosegel v škodo njegovega moštva, zagotovo vsaj malo razveselil. Napadalec Vitesseja je namreč njegov bratranec.

Matavž, ki je igral vso tekmo, je v 23. minuti dosegel lep gol, ko je izid poravnal na 1:1. To je bil že njegov osmi prvenstveni gol v tej sezoni, pred njenim začetkom se je po treh letih vrnil v prvo nizozemsko ligo. V njej je pred tem v majicah Groningena in PSV Eindhovna dosegel 59 golov. Skupaj je do zdaj za Vitesse v vseh tekmovanjih dosegel devet golov v 22 nastopih.

V prvenstvu je z osmimi goli trenutno četrti najboljši strelec lige. Če bo nadaljeval v podobnem slogu, bo morda postavil svoj rekord. Do zdaj je največ golov v prvi ligi zbral v sezoni 2010/11, ko je za Groningen dosegel kar 18 prvenstvenih golov.

Gol Tima Matavža:

V 16. krogu prve nizozemske lige je bil že v torek na delu Twente, z 2:1 je zmagal v gosteh pri NAC Bredi. Dejan Trajkovski in Haris Vučkić nista igrala. Prvi je sedel na klopi, a spet ni dobil priložnosti za igro, medtem ko je drugi, podobno kot Velikonja, poškodovan.

Vitesse je trenutno sedmi na lestvici. Willem II je 14., Twente pa mesto za njim.

Ne spreglejte