Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

selektor

Petek, 27. 9. 2013, 17.53

8 let

Norvežane bo na tekmi proti Sloveniji vodil novi selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norvežani bodo proti Slovencem v Ljudskem vrtu v Mariboru 11. oktobra v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu igrali pod vodstvom novega selektorja.

Per-Mathias Hoegmo, s katerim je norveška nogometna zveza sklenila štiriletno pogodbo o sodelovanju, bo na norveški klopi nasledil 71-letnega Egila "Drilla" Olsna. Triinpetdesetletni domači strateg Hoegmo, ki je trenutno na klopi švedskega prvoligaša Djurgardna, naj bi funkcijo uradno nastopil šele januarja, a se je z novim delodajalcem dogovoril, da se bo nemudoma lotil dela.

"Gre za položaj, ki sem si ga želel vse življenje," je bil zadovoljen Hoegmo, ki je prepričan o uspehu Norveške v kvalifikacijah za Brazilijo prihodnje leto. "Naše možnosti so majhne, vendar pa na prihodnjih dveh tekmah ni nemogoče zmagati. Prizadeval si bom za neizogibno prenovo v naših vrstah, vendar pa ne bom zahteval sprememb za vsako ceno na račun kakovosti, saj si bom tudi prizadeval ohraniti tisto, kar je že zdaj zelo dobro v našem moštvu," je prepričan novi norveški selektor. Zadovoljni so tudi v zvezi. Predsednik Yngve Hallen je dejal, da so novega selektorja izbrali na podlagi širokega znanja, taktičnih sposobnosti, dosežkov in bogatih izkušenj, ob tem je opozoril še na pozitivno značajsko lastnost, da je novi selektor vseskozi vedoželjen. Zveza je v pogodbo vnesla tudi varovalko, konec sodelovanja v primeru, da se Norveška ne uvrsti na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji.

Slovensko nogometno reprezentanco čakata še dve tekmi do konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Slovenska reprezentanca je na septembrskih tekmah proti Albaniji in Cipru dosegla zmagi, s katerima se je vrnila v boj za nastop na mundialu v Braziliji. Do konca kvalifikacij jo poleg dvoboja v Mariboru z Norveško čaka še gostovanje v Bernu v Švici 15. oktobra. Če želijo Katančevi izbranci ostati v igri za pot v Južno Ameriko, morajo obakrat zmagati.

Ne spreglejte