Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
9. 7. 2014,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Argentina Nizozemska Lionel Messi Lionel Messi Robin van Persie

Sreda, 9. 7. 2014, 15.54

8 let

Noro: Messi vreden toliko kot celotna prva postava tulipanov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nizozemska ali Argentina, je glavno vprašanje današnjega dne, vsaj kar zadeva tekmovalni del. Na prvi pogled izrazitega favorita ni, milijoni pa govorijo v prid gavčev.

Nizozemska in Argentina, ki se bosta na svetovnih prvenstvih pomerili še petič, sta reprezentanci, za kateri bi človek dejal, da imata igralce podobne kakovosti in vrednosti na nogometni tržnici. To je vse res, le da je na to prvenstvo nizozemski selektor Louis van Gaal v Brazilijo pripeljal zelo mlado, neizkušeno ekipo, ki igra pretežno kar v nizozemskem domačem prvenstvu. Kar deset od 23 jih igra v prvi nizozemski ligi, 13 pa si kruh služi v tujini.

Celotna nizozemska reprezentanca, ki je na tem SP, je vredna nekaj več kot 207 milijonov, predvidena prva postava, ki naj bi začela v polfinalu proti Argentini, pa 127 milijonov evrov. Če povemo, da je pri gavčih samo Lionel Messi vreden 120 milijonov, se zgodba konča. Čeprav vsi radi trdimo, da milijoni ne povedo veliko, da vrednejše ni vedno boljše, se je na torkovem polfinalu izkazalo, da je kakovostnejša reprezentanca, Nemčija, s tem tudi veliko držaja, nadigrala nebogljene Brazilce.

Prva postava selektorja Alejandra Sabelle je kljub odsotnosti poškodovanega Angela di Marie ocenjena na astronomskih 269 milijonov, kar je več kot še enkrat več od prve postave Nizozemcev, celotna odprava (23 nogometašev) Argentine pa je vredna, reci in piši, nekaj manj kot 400 milijonov evrov.

Če smo malce zlobni, lahko rečemo, da so številke, ki so zapisane na spletni strani transfermarkt.de, vse prej kot točne, saj Argentina na tem prvenstvu ni pokazala praktično nič, ravno nasprotno pa velja za nizozemske "berače". Vse, kar lahko pred obračunom trdimo, je le to, da bo srečanje veliko bolj izenačeno kot tisto torkovo med Nemčijo in Brazilijo.

Ne spreglejte