Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nemško prvenstvo nogomet Bayern München Borussia Dortmund Kevin Kampl Tim Matavž Augsburg Köln Mišo Brečko Dominic Maroh Schalke

Petek, 22. 8. 2014, 14.26

8 let

Nora sobota: Bayern zmagal z 8:0, Wolfsburg pa s 5:4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 21. krogu nemškega prvenstva je Bayern z 8:0 premagal HSV. Wolfsburg je premagal Bayer v Leverkusnu s 5:4. Borussia Dortmund je v petek prav tako zmagala.

Bayern je v Münchnu povsem razbil HSV, ki se bori za obstanek. Premagal ga je z 8:0. Po dva gola so zabili Thomas Müller, Mario Götze in Arjen Robben, po enega sta pristavila Franck Ribery in Robert Lewandowski.

Noro tekmo so spremljali tudi gledalci v Leverkusnu, kjer je Wolfsburg vodil že s 3:0 in 4:2, potem je bilo vse do zadnjih sekund tekme 4:4, v 94. minuti pa je Nizozemec Bos Dost s svojim tretjim golom na tekmi gostom prinesel poln izkupiček.

Köln je brez Dominica Maroha, ki ga ni bilo niti na klopi, in z Mišem Brečkom, ki pa tokrat ni dobil priložnosti za igro, gostoval v Mönchengladbachu in bil vse do sodnikovega podaljška v igri za remi, bilo je 0:0, potem pa je prejel gol in izgubil.

Augsburg je brez poškodovanega Tima Matavža z 2:3 izgubil v Bremnu proti Werderju.

Kevin Kampl do prve podaje

Borussia Dortmund je v petek doma s 4:2 premagala Mainz. Dortmundčani so že na začetku tekme doživeli šok, v prvi minuti so gostje izkoristili napako domačih nogometašev in prišli do vodstva. Domači so potem pritiskali, zadeli tudi vratnico in imeli še nekaj priložnosti, a do polčasa se izid ni spremenil.

Na začetku drugega dela igre so hitro prišli do vodstva. Pri drugem golu je strelca Reusa z izjemno podajo zaposlil Kevin Kampl, nemškemu reprezentantu, ki je bil najboljši na igrišču, ni bilo težko premagati nasprotnikovega vratarja.

Slovenski je bil na igrišču do 70. minute, izkazal se je s podajo in aktivno igro v obrambi, ob koncu je bil med najbolje ocenjenimi nogometaši na igrišču. Po njegovem odhodu na klop je Borussia zadela še dvakrat in prvič po septembru dočakala drugo zaporedno prvenstveno zmago.

Ne spreglejte