SiolNET. Sportal Nogomet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Akcija Uefe in Evropske komisije

Nogometni triki za bolj čisto okolje #video

0,04

termometer

Evropska komisija in Evropska nogometna zveza sta v skupni kampanji pozvali k večji zaščiti podnebja. "Nogomet lahko dramatično vpliva na razmišljanje o klimatskih spremembah," zatrjuje predsednik Uefe, Aleksander Čeferin.

Pod nazivom #VsakTrikŠteje želita Uefa in Evropska komisija ljudi spodbuditi, da s preprostimi spremembami v vsakdanjem življenju prispevajo k boju proti podnebnim spremembam. V središču kampanje je videoposnetek, ki se že predvaja na televizijah, družbenih omrežjih in velikih zaslonih na stadionih. 

Kot primere so izpostavili, kako s pomočjo nogometne žoge izklopiti luči in električne naprave, ki v tistem trenutku niso potrebne, zapreti hladilnik in drugo. V posnetku nekdanji portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo, italijanska vratarska legenda Gianluigi Buffon ter francoski nogometašici in sestri dvojčici Delphine in Estelle Cascarino pokažejo svoje sposobnosti z žogo, kar nakazuje naslov kampanje.

"To ni težava prihodnjih generacij. Ukrepati moramo zdaj," pomembnost življenskih sprememb za varovanje okolja izpostavlja Figo. "Če vsak ljubitelj nogometa naredi majhen korak za ohranjanje okolja, bomo skupaj naredili veliko stvar," dodaja Buffon.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je o novi Uefini akciji povedal: "Sporočilo oglasa je preprosto. Z majhnimi triki lahko obvarujemo okolje. Radi bi, da se vsi pridružite akciji. Skupaj z Evropsko komisijo se s tem sporočilom želimo dotakniti milijonov. Nogomet lahko dramatično vpliva na razmišljanje o klimatskih spremembah."

"Nogomet združuje našo celino in planet. Da bi lahko uživali v naši najljubši igri, se moramo proti podnebnim spremembam boriti kot ekipa. Vesel sem, da Uefa in Evropska komisija začenjata kampanjo, ki bo pripomogla k našim podnebnim ciljem," je ob tem dejal podpredsednik Evropske komisije, pristojen za zeleni dogovor, Frans Timmermans.

Po navedbah Evropske komisije stroški videoposnetka znašajo 700.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin