Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2022,
17.53

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Juventus Arkadiusz Milik Erik Salkić Milan Vukotić Diego Živulić NK Tabor Sežana Newcastle United Alexander Isak Lamine Tall Samuel Umtiti NK Olimpija NK Olimpija nogometna tržnica poletni prestopni rok

Četrtek, 25. 8. 2022, 17.53

1 leto, 8 mesecev

nogometna tržnica, 25. avgust

Tabor pripeljal dva Hrvata, Juventus se je okrepil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Arkadiusz Milik | Poljak Arkadiusz Milik bo oblekel dres Juventusa. | Foto Reuters

Poljak Arkadiusz Milik bo oblekel dres Juventusa.

Foto: Reuters

Poteka zadnji teden poletnega prestopnega roka. Katalonski nogometni velikan Barcelona in italijanski prvoligaš Lecce sta se dogovorila okrog prestopa Samuela Umtitija, vodilnega slovenskega prvoligaša Olimpijo je zapustil napadalec Lamine Tall, Juventus je pripeljal Poljaka Arkadiusza Milika, Newcastle pa je našel skupen jezik z Real Sociedadom glede prestopa Šveda Alexandra Isaka.

Žan Žužek
Sportal Žan Žužek se seli v Italijo, Palmieri zamenjal londonska kluba

Italijanski nogometni prvoligaš Juventus bo v prihodnje lahko računal tudi na poljskega reprezentančnega napadalca Arkadiusza Milika. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, je 28-letnik že na zdravniških pregledih v Torinu, kamor se seli kot posojen nogometaš Napolija.

Milik je bil od lani posojen Marseillu, zdaj pa si ga je do konca sezone za milijon evrov izposodil Juventus, ki bo, če ga nato odkupi, moral odšteti še sedem milijonov evrov.

Milik, ki bi lahko za novega delodajalca zaigral že v soboto proti Romi, je po tem, ko se je leta 2016 Napoliju pridružil iz Ajaxa, na 93 tekmah dosegel 38 golov za Neapeljčane. Juventus ima po dveh krogih štiri točke, Roma pa vseh šest, tako kot Inter in Napoli.

Francoz iz Barcelone na jug Italije

Osemindvajsetletni francoski branilec Samuel Umtiti bo v sezoni 2022/23 igral v Italiji kot posojeni igralec, dogovor pa ne predvideva dokončnega odhoda tega branilca k Lecceju, so danes potrdili v španskem klubu.

Italijanski in španski mediji poročajo, da bo Barcelona še naprej plačevala večji delež dohodka nogometašu, Lecce pa bo le dodal delež glede na učinek in igranje nogometaša.

Francoz je pred šestimi leti prišel v Barcelono iz Lyona za 25 milijonov evrov. V prvih dveh sezonah je bil nepogrešljiv član začetne enajsterice. Potem, ko je s Francijo v Rusiji 2018 osvojil naslov svetovnih prvakov, pa se je za nogometaša začelo težko obdobje s poškodbami. Največ težav je imel z levim kolenom. V zadnji sezoni je odigral le eno prvenstveno tekmo, 12. decemba proti Osasuni.

V Leceju se Umtitiju obeta več igranja, s tem pa se bo morda lahko vnovič priporočil francoskemu selektorju Didierju Dechampsu za nastop na svetovnem prvenstvu konec leta v Katarju.

Josip Iličić
Sportal Negotova usoda Josipa Iličića, obetajo se pestri dnevi

Lamine Tall se je pridružil Olimpiji pred dobrim letom dni, ko je bil trener zmajev Srb Savo Milošević. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Lamine Tall se je pridružil Olimpiji pred dobrim letom dni, ko je bil trener zmajev Srb Savo Milošević. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Vrste vodilnega slovenskega prvoligaškega kluba Olimpije iz Ljubljane je zapustil Lamine Junior Tall. 21-letni Senegalec se v letu dni, kolikor je prebil pri zeleno-belih, ni naigral. V prejšnji sezoni je v šestih nastopih na igrišču v 1. SNL prebil 350 minut, a se ni vpisal med strelce. Zmaji so tako v zadnjem tednu poletnega prestopnega roka prekinili sodelovanje z mladim Afričanom, a tega še niso sporočili na klubski strani. 

Tabor se je okrepil s Hrvatoma, Salkić končuje kariero

Nogometaši Tabora, ki so v 1. SNL neporaženi že štiri kroge zapored, so se okrepili s 30-letnim Diegom Živulićem. Hrvat bo lahko pomagal Kraševcem že na petkovi tekmi proti Bravu.

''V klubu so me sprejeli dobro, fantje so pozitivni, mladi in polni energije. Mislim, da skupaj lahko dosežemo dosti ciljev,'' je povedal izkušeni zvezni igralec, ki je v karieri igral tudi na obrambnih položajih. Pred prihodom v Sežano je bil član makedonske zasedbe Bregalnica Štip.

Na Kras se je preselil še en Hrvat. 18-letni zvezni igralec Milan Vukotić bo do konca jesenskega dela nastopal v Sloveniji kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama.

"Veseli me, da sem postal del ekipe, fantje so me dobro sprejeli. Nadejam se dobre igre in dobrih rezultatov," je za klubsko stran povedal mladi Hrvat.

Erik Salkić bo v petek uradno sklenil nogometno kariero. | Foto: SPS/Sportida Erik Salkić bo v petek uradno sklenil nogometno kariero. Foto: SPS/Sportida

Pri Sežancih po novem ne bo več dolgoletnega člana Erika Salkića, ki je pri 35 letih končal kariero, v kateri je med drugim igral tudi za Koper, Interblock, Olimpijo, Arsenal Tulo in Kras Repen. V petek bo pred srečanjem z Bravom pomahal v slovo občinstvu v Sežani.

Newcastle pred rekordnim poslom

Newcastle se bo zadnji teden prestopnega roka okrepil s švedskim napadalcem Alexandrom Isakom. Srake so si ga želele tako močno, da bo bogati angleški klub zanj plačal španskemu Real Sociedadu najmanj 65 milijonov evrov, skupaj z dodatki pa bi lahko klub iz San Sebastiana zaslužil okrog 70 milijonov evrov. To bo tudi največji prestop v zgodovini kluba.

O tem, kako sta se kluba že dogovorila za prestop, Skandinavca pa čakajo le še obveznosti na zdravniškem  pregledu, poroča italijanski novinar Fabrizio Romano. Isak se bo prihodnji mesec pomeril v ligi narodov s slovensko izbrano vrsto.

Ne spreglejte