Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 8. 2022,
22.19

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Manchester United Marseille Eric Bailly slovenski nogometaši na delu v tujini Bari serie A nogometna tržnica Žan Žužek

Sreda, 24. 8. 2022, 22.19

1 leto, 8 mesecev

nogometna tržnica, 24. avgust

Žan Žužek se seli v Italijo, Palmieri zamenjal londonska kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Žan Žužek | Žan Žužek se seli k Bariju. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Žan Žužek se seli k Bariju.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometaš Žan Žužek, donedavni član Kopra, bo tudi uradno kariero nadaljeval v italijanski drugi ligi pri Bariju, je klub z juga Italije v torek zvečer sporočil na uradni spletni strani. Petindvajsetletni osrednji branilec je z Barijem sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25.

Josip Iličić
Sportal Negotova usoda Josipa Iličića, obetajo se pestri dnevi

Že pred dnevi je spletna stran La Bari Calcio poročala, da je med Koprom in Barijem vse dogovorjeno za prestop osrednjega branilca, vrednost posla pa naj bi znašala 300.000 evrov.

Žužek je kariero začel v vrstah Domžal, od koder se je h Kopru preselil pred sezono 2019/20. V dresu Domžal je odigral 80 tekem in se petkrat vpisal med strelce, za Koper pa je zbral 99 nastopov in se podpisal pod osem zadetkov.

V minuli sezoni je bil del koprske zasedbe, ki je zasedla drugo mesto v Prvi ligi Telemach in osvojila naslov pokalnega prvaka.

Februarja 2017 je debitiral tudi za slovensko izbrano vrsto do 21 let, za katero je odigral sedem tekem.

Marseille si je izposodil Baillyja

Francoski nogometni prvoligaš Marseille si je od angleškega Manchester Uniteda za eno leto izposodil branilca Erica Baillyja, poročajo agencije. Ob določenih izpolnjenih pogojih bodo Francozi morali nogometaša odkupiti.

Reprezentant Slonokoščene obale, ki je leta 2016 k Unitedu prišel iz Villarreala za 38 milijonov evrov, je v zadnjem obdobju izgubil mesto med najboljšimi pri Unitedu, tako je v prejšnji sezoni igral le tri ligaške tekme, v tej pa še ni zbral nastopa.

Vrednost 28-letnika je tako po Transfermarktu padla na šest milijonov evrov.

Palmieri k West Hamu

Angleški nogometni prvoligaš West Ham je svoj kader okrepil z italijanskim reprezentantom Emersonom Palmierijem, so potrdili v londonskem klubu, kjer so za 28-letnega branilca mestnemu tekmecu Chelseaju odšteli 15,4 milijona evrov. Palmieri je podpisal štiriletno pogodbo.

Emerson je rojen v Braziliji, leta 2014 pa se je preselil v Italijo. "To je velik izziv zame, West Ham je velik klub, zato sem srečen, da sem tu," je dejal Emerson.

West Ham je pred tem pripeljal še šest novincev, a mu na začetku sezone ne gre po željah, saj je izgubil uvodne tri tekme in je na repu lestvice. To pa pomeni tudi najslabši začetek sezone te londonske zasedbe v 51 letih.

Kot kaže, bodo to poskusili popraviti vsaj še z eno okrepitvijo, saj si želijo v svoje vrste pripeljati Lucasa Paquetaja iz Lyona, za katerega so ponudili približno 40 milijonov evrov.

Lyonov tekmec iz elitne francoske lige Rennes pa je podaljšal pogodbo s svojim napadalcem oziroma krilnim igralcem Martinom Terrierom. Po Transfermarktu 25 milijonov evrov vreden 25-letnik je podpisal pogodbo do leta 2026.

Empoli Petar Stojanović
Sportal Roma ostaja stoodstotna, Juventus in Milan ne, Stojanović do prve točke
Jamie Vardy, Leicester, Arsenal
Sportal Gorica pripeljala okrepitev iz Poljske, Vardy podaljšal z lisicami

 

 

Ne spreglejte