Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2020,
23.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

Natisni članek

Gareth Bale James Rodriguez Luis Suarez poletni prestopni rok nogometna tržnica

Petek, 18. 9. 2020, 23.00

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (18. september)

Šok za Mourinha, čakati bo moral vsaj mesec dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99
Real Madrid Gareth Bale | Gareth Bale se je vrnil v Tottenham. | Foto Reuters

Gareth Bale se je vrnil v Tottenham.

Foto: Reuters

Za nami je tudi petkovo dogajanje na nogometni tržnici. Liverpool je pričakovano potrdil prihod Thiaga Alcanatare, medtem ko se na Tottenham še čaka. Gareth Bale in Sergio Reguilon sta že v Londonu, a uradne predstavite še ni bilo. Valižan je iz Madrida prišel celo poškodovan. Delodajalca je zamenjal tudi Jaka Bijol, ki se je iz moskovskega CSKA preselil v Hannover, Erik Gliha pa je iz Triglava odšel v Ukrajino.

23:05

Lahko noč!

23:01

Inter si je hitro premislil

22:29

Kako hodu je poškodvan?

19:48

Jaka Bijol v Nemčijo

19:45

Iz Triglava v Ukrajino

18:21

Rodgers potrdil zanimanje

17:58

Gasperini podaljšal

17:07

Uradno: Španec v Liverpoolu

16:51

Navdušenje navijače Tottenhama

16:37

Iličić se vrača novembra?

16:19

Juventus predstavil Šveda

15:20

Uradno: Higuain v ZDA

15:10

Iz Turčije na Kitajsko

15:01

Bale prispel v London

14:58

Srb v Turčijo

13:48

Mladeniča poslali na kaljenje

13:07

Koliko je stal James?

13:02

Rdeči biki ujeli Skandinavca

12:52

Kdo bo ujel Alexa Tellesa?

12:31

Hvala, Bayern!

12:26

Bale že leti proti Londonu

12:22

Bayern in Götze?

12:09

United spušča kriterije

12:02

Chelsea dela prostor

11:59

Pa začnimo ... s Suarezom!

  • 23:05

    Lahko noč!

    Za nami je nov naporen dan. Dočakali smo uraden prestop Thiaga Alcantare v Liverpool, medtem ko si je Tottenham vzel čas. Nič hudega. Z vami bomo spet jutri. Lahko noč.

  • 23:01

    Inter si je hitro premislil

    Italijanski nogometni prvoligaš Inter iz Milana je v svoje vrste vrnil mladega napadalca Andreo Pinamontija.

    Pinamonti, mladi italijanski reprezentant, je nazadnje kot posojen igralec modro-črnih igral za Genoo, ki ga je pred 17 dnevi odkupila za 19,5 milijona evrov, a je Inter izkoristil klavzulo, da ga lahko pripelje nazaj, pod pogojem, da plača 20 milijonov evrov. Po nekaterih podatkih je Inter plačal le osem milijonov evrov.

    Pinamonti, ki je podpisal pogodbo do leta 2024 in bo prejemal dva milijona evrov letno, je za Genoo, nov klub Mihe Zajca, odigral 34 tekem v prejšnji sezoni ter dosegel sedem golov in dve podaji.

  • 22:29

    Kako hodu je poškodvan?

    Navijači Tottenhama so se tako veselili prihoda Garetha Bala, a Valižan je iz Madrida prišel poškodovan, poroča španska Marca. Poškodbo je staknil na reprezentančni akciji, potrdili pa so jo tudi na preiskavah v Londonu. Spursi nanj ne bodo mogli računati vsaj mesec dni, a Tottenham je klub temu sklenil dogovor. Sezona je še dolga, pravijo.

    Spomnimo. Bale bo v Tottenhami igral kot posojen nogometaš. Tottenham in Real pa si bosta razdelila plačo na pol - 50:50.

  • 19:48

    Jaka Bijol v Nemčijo

    Slovenski nogometni reprezentant Jaka Bijol je zamenjal delodajalca. Njegov matični klub CSKA iz Moskve je 21-letnega vezista do konca sezone posodil nemškemu drugoligašu Hannovru 96, so potrdili pri nemškem klubu. Nemci ga lahko po koncu sezone odkupijo.

    Bijol je za svoj prejšnji klub CSKA iz Moskve trikrat igral v ligi prvakov in šestkrat v evropski ligi. Poleg tega je v prvi ruski ligi odigral 53 tekem, v katerih je 1,90 metra visoki vezist dosegel pet golov in štiri asistence.

    Bijol je prve korake kot profesionalni nogometaš naredil pri velenjskem Rudarju. Ko je julija 2017 debitiral v prvi ligi, je bil star le 18 let.

    "Hannover 96 je klub, ki spada v prvo ligo. To je velik klub, neverjetno je že, ko pogledaš na stadion. Sem sem prišel, da bi nekaj dosegel. Vsi v Hannovru upajo, da lahko klub vrnemo v prvo ligo," je dejal Bijol za spletno stran kluba, ki se mu bo pridružil v soboto popoldne.

  • 19:45

    Iz Triglava v Ukrajino

    Sin legenda slovenskega nogometa in zdajšnjega selektorja do 21 let Primoža Glihe, Erik se je iz Triglava brez odškodnine preselil v ukrajinsko ekipo Rukh Lviv. Erik je pred tem igral tudi za Krko, Ankaran, italijanski Avellino, belgijski Sint-Truiden in nazadnje, kot rečeno, kranjski Triglav.

  • 18:21

    Rodgers potrdil zanimanje

    Trener angleškega nogometnega prvoligaša Leicester Cityja Brendan Rodgers je potrdil, da se zanimajo za nogometaša Rome, Cengiza Underja. Leicester se je po pisanju medijev sicer že dogovoril z Rimljani za posojo do konca sezone z obveznim odkupom po njej za 27 milijonov evrov.

    "Potrebujemo nekoga, ki lahko luknja obrambe," je dejal Rodgers o Underju, ki je že na zdravniških pregledih.

  • 17:58

    Gasperini podaljšal

    Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta iz Bergama bo podaljšal pogodbo s trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem še za tri leta, poroča italijanski časnik Tuttosport.

  • 17:07

    Uradno: Španec v Liverpoolu

    Tudi Liverpool je potrdil zvenečo okrepitev. Thiago Alcantara je novi član rdečih nosil bo številko 6. "Na ta trenutek sem čakal dolgo časa, presrečen sem, da sem tukaj," je od podpisu štiriletne pogodbe dejal španski vezist, ki je z Bayernom pred tedni osvojil ligo prvakov.

    "Za Liverpool bom vedno pustil srce na igrišču, prav tako za soigralce in navijače," je še dodal in se že na samem začetku prikupil že tako navdušenim navijačem Liverpoola. Liverpool bo Bayernu nakazal 22 milijonov evrov, pet milijonov pa lahko Bavarci dobijo še prek bonusov.

  • 16:51

    Navdušenje navijače Tottenhama

    Prihod Garetha Bala v trening center Tottenhama je pričakalo nekaj deset navijačev Tottenhama, ki najbrž še zdaj ne morejo verjeti, da se je njihov ljubljenec po sedmih sezonah vrnil ''domov".

  • 16:37

    Iličić se vrača novembra?

    Corriere della Sera je med svojimi nogometnimi prispevki nekaj prostora namenila tudi slovenskemu nogometašu Josipu Iličiću, ki se je pred dnevi vrnil na treninge Atalanta. Jojo trenira po individualnem programu, nazaj v pogonu pa se ga pričakuje novembra, pišejo Italijani. Iličić je trdno odločen, da se vrne v najboljši izvedbi.

  • 16:19

    Juventus predstavil Šveda

    V Torino je končno prispel tudi Dejan Kulusevski, za katerega je Juventus janaurja letos Atalanti odštel 35 milijonov evrov. Stara dama je Šveda v nadaljevanju lanske sezone posodila k Parmi, v tej sezoni pa bo na desnega ofenzivnega napadalca tudi resno računala. "Sem najsrečnejša oseba na svetu," je ob predstavitvi dejal 20-letni nogometaš. 

  • 15:20

    Uradno: Higuain v ZDA

    Včeraj se je Juventus poslovil od Gonzala Higuaina, danes je Argentinec že podpisal novo pogodbo. Tako, kot se je tudi pričakovalo, je argentinski napadalec, ki je v svoji karieri igral za Real, Napoli, Juventus, Chelsea in tudi AC Milan, sklenil pogodbo z Interjem iz Miamija. Lahko rečemo, da bo po novem sosed slovenskega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića, ki je v konferenčnem finalu ponoči proti Bostonu povedel že z 2:0.

    "Osebno si želim pokazati, da še vedno lahko veliko doprinesem in tudi tukaj igram dober nogomet. Upam, da se to uresniči, imam vsa potrebna orodja za to," je dejal Higuain.

    Higuain se je bo pri ekipi Davida Beckhama - nekdanji zvezdnik Man Utd je Interjev predsednik -  pridružil nekdanjemu soigralcu Blaisu Matuidiju.

    Miamiju sicer ne gre po načrtih, v krstni sezoni je v 11 tekmah zbral le dve zmagi in je na začelju lestvice. Prvi nastop za nov klub naj bi Argentinec vpisal 23. septembra, ko bo južno Florido obiskala ekipa New York Red Bulls.

  • 15:10

    Iz Turčije na Kitajsko

    Brazilec Jailson se iz Fenerbahčeja seli na Kitajsko, kjer je z ekipo Dalian Pro podpisal triletno pogodbo. Defenzivni vezist turškega velikana je Kitajce stal pet milijonov evrov, mogoče nekaj sto tisočakov manj. Podatki so različni.

  • 15:01

    Bale prispel v London

    Letalo je pristalo, Gareth Bale je že v prostorih Tottenhama, kjer bodo še uradno podpisali dogovor za enoletno posojo. Tottenham in Real si bosta astronomsko plačo Valižana razdelila 50:50. Navijači severno-londonske ekipe mislijo, da sanjajo, a je res. Bale se je vrnil!

    Spomnimo. Valižanski superzvezdnik je med leti 2007 in 2013 že nosil dres Tottenhama. Zbral je 203 nastope in dosegel 55 zadetkov, nato pa ga je za takrat rekordnih 101 milijon evrov - izboljšal je rekord Cristiana Ronalda - kupil Real.

  • 14:58

    Srb v Turčijo

    Nekdanji pomemben člen dortmundske Borussie Neven Subotić se iz Nemčije seli v Turčijo. Srbski branilec je v pretekli sezoni branil barve berlinskega Uniona, zdaj pa bo oblekel dres turškega prvoligaša Dezinlisporja. Izkušeni 31-letni Subotić je podpisal enoletno pogodbo, višina odškodnine pa javnosti ni pozanana.

  • 13:48

    Mladeniča poslali na kaljenje

    Mladi 19-letni vezist Manchester Uniteda James Garner bo eno leto kot posojen nogometaš branil barve drugoligaša Watforda, so sporočili iz tabora Uniteda.

  • 13:07

    Koliko je stal James?

    Po prodaji Jamesa Rodrigueza iz Reala v Everton se je oglasil Kolumbijčev nekdanji klub Banfield, ki trdi, da ni prejel solidarnostnega bonusa. To bi lahko pomenilo, da je James v Liverpool odšel brez odškodnine in ne za 25 milijonov evrov, kot se je pisalo v medijih.

    James je dres argentinske ekipe nosil med leti 2008 in 2010, nato pa ga je pot vodila v Porto in kasneje v Monaco, kjer je dokončno zablestel. Po tistem norem svetovnem prvenstvu 2014 ga je kupil Real.

  • 13:02

    Rdeči biki ujeli Skandinavca

    RB Leipzig je pred podpisom pogodbe z norveškim orjakom Alexandrom Soerlothom, ki ga je pozimi 2018 iz danskega Midtjyllanda pripeljal Crystal Palace. Za Angleže je odigral le 20 tekem, nato pa so ga začeli posojati naokoli.

    V pretekli sezoni je preživel v Turčiji pri Trabzonsporju, zdaj pa se obeta prodaja v Nemčijo. Ekipa Kevina Kampla bo 194 cm visokega napadalca plačala, vsaj tako se piše, 25 milijonov evrov.

  • 12:52

    Kdo bo ujel Alexa Tellesa?

    Za odličnega branilca Porta Alexa Tellesa, ki zanimivo dosega tudi veliko zadetkov, se po neuspešnih pogajanjih z Realom za nakup Sergia Reguilona zanimajo pri Manchester Unitedu, a Brazilca si želijo tudi pri PSG.

    Omenja se odškodnina v vrednosti 20 milijonov evrov, a ne bi se čudili, če bi Portugalci zanj zahtevali kar aktivacijo odkupne klavzule, ki znaša 40 milijonov evrov.

    27-letni Brazilec, ki se je v Evropo preselil leta 2013 in začel svojo evropsko pot pri Galatasarayju, leto dni je bil tudi pri Interju, je v zadnjih petih sezonah pa je za Porto odigral 192 tekem in dosegel 24 zadetkov.

  • 12:31

    Hvala, Bayern!

    Zdaj je tudi uradno. Thiago Alcantara se po sedmih sezonah poslavlja od Bayerna in se seli v Liverpool. Španec, ki je na Bavarsko prišel iz vrst Barcelone, je za Münchenčane odigral 235 tekem in dosegel 31 zadetkov. To pa ni vse, osvojil je tudi 16 lovorik, poslovil pa se je z naslovom v ligi prvakov. V Liverpoolu, ki je zanj odštel 22 milijonov evrov, bo nosil številko 6.

  • 12:26

    Bale že leti proti Londonu

    Vrnitev Garetha Bala na Otok je sprožila veliko zanimanja. Britanski mediji spremljajo vsak njegov korak, tudi polet letala, ki je že na poti proti Londonu. Poglejte si, kako so na tablici gledalci pokazali grafični prikaz sledenja letala. Ni kaj, na Sky Sports se ne šalijo.

  • 12:22

    Bayern in Götze?

    Po odhodu Thiaga Alcanatare v Liverpool Bayern išče zamenjavo. Po nekaterih pričevanjih bi bil lahko to prosti igralec Mario Götze, ki je za bavarski stroj v preteklosti že igral. V treh sezonah v Münchnu je z Bayernom osvojil sedem lovorik, nato pa je odšel k Borussii, kjer mu je poleti potekla pogodba. Götzeja omenjajo kot rezervista in nogometaša, ki bi vskočil, ko bi bilo to potrebno. 

  • 12:09

    United spušča kriterije

    V Manchester Unitedu ne vedo več, kaj bi storili. Potem ko jim je Borussia za Jadona Sancha določila ceno 120 milijonov evrov in dopisala, da se za manj ne bo pogajala, so se rdeči vragi obrnili drugam. V igri so bili izkušeni nogometaši, kot so Gareteh Bale, Ivan Perišić in Douglas Costa, a po poročanju Independenta se United zanima za Watfordovega Ismailo Sarra, ki je tako kot Sancho desni "winger".

    Senegalec je preteklo poletje Watford stal 30 milijonov evrov, zdaj želijo zanj 40 milijonov evrov. Tudi sršeni vedo, kdo ima denar.

  • 12:02

    Chelsea dela prostor

    V londonskem Chelseaju po aktivnem kupovanju zdaj delajo prostor v ekipi. Eden od tistih, ki bodo morali oditi, je tudi branilec Davide Zappacosta, ki po poročanju italijanskega Sky Sports odhaja k Mihi Zajcu k Genoi, medtem ko je Tiemoué Bakayoko v pogovorih z AC Milanom. Dogovora med Chelsejem in Milanom še ni, a modri verjamejo, da se bo to prej ali slej zgodilo.

  • 11:59

    Pa začnimo ... s Suarezom!

    Kot smo že pisali včeraj, je italijanska Gazetta dello Sport poročala, da je Luis Suarez uspešno opravil preizkus znanja italijanskega jezika, ki je pogoj za pridobitev italijanskega državljanstva. Italijani trdijo, da njegov prihod v Juventus tako ni več povsem nemogoč, a po drugi strani malodane vsi mediji trdijo, da je Edin Džeko skoraj že podpisal pogodbo s staro damo.

    Ni posebej verjetno, da bi Juventus potreboval oba, a počakajmo. V tem poletju smo se naučili, da je, ko je v igri igralec Barcelone, vse mogoče. Tudi če se zdi nemogoče. Gazzetta naj bi Saureza celo vprašala, ali je njegov prestop v Torino še aktualen, in Urugvajec je prikimal.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Gareth Bale
Sportal Velik dan za Tottenham in Liverpool, slovo velikana #video

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Inter Milano 89.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte