Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
17.05

Osveženo pred

7 ur, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Youssouf Fofana Adam Hložek Boulaye Dia Carlos Andres Gomez Tottenham Wilson Odobert PSG Desire Doue nogometna tržnica poletni prestopni rok

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 17.05

7 ur, 18 minut

Nogometna tržnica, 17. avgust

PSG kupil najstnika za 50 milijonov evrov, okrepil se je tudi AC Milan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
PSG navijači | PSG je v poletnem prestopnem roku poskrbel za še eno odmevno in drago okrepitev. | Foto Reuters

PSG je v poletnem prestopnem roku poskrbel za še eno odmevno in drago okrepitev.

Foto: Reuters

Kaj se dogaja danes na svetovni nogometni tržnici? Z okrepitvami se lahko pohvalijo v taboru PSG, Milana, Tottenhama, Hoffenheima, Southamptona, Lazia, Nottinghama, Rennesa ... 

Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić prišel v Crveno zvezdo

Francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain je tudi uradno potrdil, da je podpisal petletno pogodbo z 19-letnim napadalno usmerjenim vezistom Desirejem Douejem. 

Doue je peta okrepitev pariške zasedbe v tem poletju po brazilskem vezistu Gabrielu Moscardu, ruskem vratarju Matveju Safonovu, portugalskem vezistu Joau Nevesu in ekvadorskem branilcu Willianu Pachu.

Transfermarkt je prestop Doueja, ki je nazadnje igral za Rennes v elitni francoski ligi, ocenil na 50 milijonov evrov, francoski mediji pa pravijo, da je to vsota brez bonusov.

"Desire je ena mladih zvezd v Franciji in Evropi z veliko željo po uspehu na najvišji ravni s PSG. Nadaljujemo gradnjo neverjetne ekipe mladih, nadarjenih igralcev na vseh položajih," je dejal predsednik PSG Naser Al Helajfi.

Parižani so novo sezono začeli v petek z zmago s 4:1 v Le Havru, a po poročanju Le Parisiena za tri mesece ostali brez napadalca Goncala Ramosa, ki si je poškodoval gleženj.

Rennes je tudi objavil prihod novega nogometaša. Kolumbijski krilni igralec Carlos Andres Gomez je prestopil iz ameriške ekipe Real Salt Lake za približno 10 milijonov evrov. Enaindvajsetletni nogometaš, ki je na 23 tekmah za ekipo iz Utaha prispeval 13 golov in sedem podaj, je podpisal petletno pogodbo.

Zadnja poletna okrepitev Milana?

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je uradno obelodanil novo in menda zadnjo poletno okrepitev. Član rdeče-črnih je postal zdaj že nekdanji član Monaca Youssouf Fofana.

Monačani so za 25-letnega vezista, ki so si ga želeli tudi pri Manchester Unitedu in Wast Hamu, dobili 23 milijonov evrov in še dva milijona dodatkov.

Fofana je podpisal pogodbo do junija 2028, je poročal Football Italia. Pred njim so klub poleti okrepili še Alvaro Morata (13 milijonov evrov), Strahinja Pavlović (18 milijonov) in Emerson Royal (15 milijonov). Milan bo sezono v elitni italijanski ligi odprl danes zvečer, ko se bo pomeril s Torinom.

Hoffenheim iz Bayerja pripeljal Čeha Hložeka

Nemška nogometna ekipa Hoffenheim je podpisala pogodbo s češkim napadalcem Adamom Hložekom, ki je prestopil iz nemškega prvaka in pokalnega zmagovalca Bayerja iz Leverkusna, domnevajo da za klubski rekordni znesek. Športna revija Kicker je poročala, da je Hoffenheim zanj plačal 18 milijonov evrov.

Hoffenheim je sporočil, da Hložek podpisal "dolgoročno pogodbo", ne da bi navedel dodatnih podrobnosti. "Adam je mlad in lačen uspehov ter ima kljub 22 letom veliko mednarodnih izkušenj," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal začasni športni direktor Hoffenheima Frank Kramer.

Hložek, ki je za Češko igral tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, je v dveh letih v Leverkusnu odigral 70 tekem in v vseh tekmovanjih dosegel 14 golov in 11 podaj.

Pri Hoffenheimu naj bi nadomestil Maximiliana Beierja, ki je odšel v Borussio Dortmund, ter Wouta Weghorsta, ki se je vrnil v Burnley po izteku njegove posoje.

Številni nakupi na Otoku

Nekaj odmevnih nakupov so v zadnjih dneh opravili tudi angleški prvoligaši. Tottenham je za 29,3 milijona evrov kupil 19-letnega krilnega igralca Wilsona Odoberta iz Burnleyja.

Nottingham Forest je iz Talleresa za 12 milijonov evrov pripeljal 24-letnega krilnega igralca Ramona Soso, Southampton je iz Aston Ville za 17,6 milijona kupil 22-letnega napadalca Camerona Archerja, Ipswich pa za 10,6 milijona iz Blackburna 28-letnega napadalnega vezista Sammieja Szmodicsa.

Senegalec Dia iz Salernitane v Lazio

Italijanski nogometni prvoligaš Lazio je podpisal dveletno pogodbo s senegalskim reprezentantom Boulayem Diom z možnostjo odkupa od Salernitane, ki ga je posodila, je sporočil klub serie A. Čeprav noben klub ni razkril finančnih podrobnosti prestopa, italijanski mediji poročajo, da je pogodba 27-letnega napadalca vredna 12 milijonov evrov.

Dia je za Salernitano, ki je v minuli sezoni izpadla v drugo ligo, začel igrati leta 2022 in v 52 nastopih dosegel 22 golov. V prejšnji sezoni se je boril s poškodbo in v 17 nastopih dosegel štiri zadetke.

Bruno Fernandes thumb
Sportal Bruno Fernandes podaljšal z rdečimi vragi
Ne spreglejte