Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
11.11

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

nogometna tržnica Rodrigo

Petek, 14. 7. 2023, 11.11

9 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 14. julij

Rodrigo na Bližnji vzhod, Begić v drugo italijansko ligo, Bravo se je dogovoril z Osijekom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Rodrigo leeds | Rodrigo bo kariero nadaljeval v Katarju. | Foto Guliverimage

Rodrigo bo kariero nadaljeval v Katarju.

Foto: Guliverimage

Nadaljuje se pestro poletje na nogometni tržnici. Rodrigo se iz Leedsa seli v Katar, Tjaš Begić iz tretjeligaške Vicenze k drugoligaški Parmi, dres Brava pa bo oblekel Črnogorec Nikola Janjić.

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Šeško v Nemčiji govoril o Dončiću in Pogačarju

Španski nogometni napadalec Rodrigo je zapustil vrste angleškega Leedsa in bo kariero nadaljeval v katarskem klubu Al Rajan, so potrdili pri angleškem drugoligašu. Dolžina pogodbe in finančna vrednost prestopa za zdaj nista znani.

Rodrigo je za klub z Ellan Roada igral od leta 2020, v 88 nastopih pa je dosegel 26 golov. V pretekli sezoni je bil s 15 goli najboljši strelec Leedsa, a mu ni uspelo preprečiti izpada kluba iz elitne druščine prve lige.

V svoji karieri je igral še za Valencio, Bolton, Benfico in drugo ekipo Real Madrida, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Za špansko reprezentanco je zbral 28 nastopov in dosegel osem golov.

Rodrigo je bil rojen v Braziliji, a se je kot deček z družino preselil v Vigo, kjer je njegov oče, prav tako nogometaš Adalberto, odprl nogometno šolo.

Portugalec Nani podpisal pogodbo z Adano

Nekdanji portugalski nogometni reprezentant Nani je novi član turškega prvoligaša Adana Demispor, so sporočili iz kluba. Šestintridesetletni Portugalec je z Adano podpisal dveletno pogodbo.

Nani se seli v Turčijo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nani se seli v Turčijo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nani prihaja v Turčijo, potem ko je bil lansko sezono član avstralskega kluba Melbourne Victory, a je bil zaradi hude poškodbe kolena večji del sezone odsoten z igrišč.

Vrhunec kariere je dosegel med letoma 2007 do 2014, ko je igral za Manchester United, v dresu katerega je osvojil štiri naslove angleškega prvaka in leta 2008 tudi ligo prvakov.

V reprezentanci je odigral 112 tekem in dosegel 24 golov, s Portugalsko pa je leta 2016 osvojil evropsko prvenstvo.

Nikola Janjić bo zaostril konkurenco v napadu Brava

Slovenski nogometni prvoligaš NK Bravo in hrvaški NK Osijek sta se dogovorila za posojo mladega črnogorskega reprezentanta Nikole Janjića, ki bo v Ljubljani ostal do konca sezone 2023/24.

"To je moj prvi obisk Slovenije in za zdaj je vse super. Ekipi sem se pridružil v Kranjski Gori in opravil prvi trening. Čeprav fantov od prej ne poznam, mislim, da se bomo hitro povezali in ustvarili pravo kemijo," je v klubski izjavi dejal 20-letnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Bravo (@nk.bravo)

"Nikola je kljub svoji mladosti pomemben kamenček v mozaiku letošnje ekipe. V dresu matičnega kluba je dokazal, da ima nos za zadetke in da lahko pomaga tudi v obrambnih nalogah. Letos je zbral tudi že nastop za člansko izbrano vrsto Črne gore, bil pa je stalni član mladih reprezentanc. Zagotovo bo poskrbel za konkurenco v napadu in veseli smo, da se nam je uspelo dogovoriti za njegov prihod," pa je prihod novega člana komentiral športni direktor kluba Dejan Močnik.

Tjaš Begić se je pridružil Parmi

Dvajsetletni slovenski nogometaš Tjaš Begić je v Italiji zamenjal delodajalca. Tretjeligaško Vicenzo je zamenjal za italijanski drugoligaški klub Parmo, so pri tej zapisali na spletni strani. Begić je s Parmo podpisal štiriletno pogodbo.

Tjaš Begić se iz tretje italijanske lige seli v drugo. | Foto: Guliverimage Tjaš Begić se iz tretje italijanske lige seli v drugo. Foto: Guliverimage

Slovenski reprezentant do 21 let je v pretekli sezoni v serie C zbral 32 nastopov v rednem delu in končnici ter dosegel tri gole v prvenstvu in tri podaje v italijanskem pokalu.

Chelsea Christian Pulisic
Sportal Šeško dobiva konkurenco, Pulisic prevzel Zlatanovo številko
Vitor Roque
Sportal PSG pripeljal opevanega najstnika, ki je s Slovencem postal evropski prvak
Mura Mirlind Daku
Sportal V Celju že šesta okrepitev, Mura potrdila odhod Dakuja
Ne spreglejte