Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2022,
21.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Juventus Manchester United Paul Pogba Bayer Leverkusen Florian Wirtz Nikola Petković NŠ Mura nogometna tržnica RB Leipzig Christopher Nkunku

Četrtek, 23. 6. 2022, 21.00

1 leto, 9 mesecev

Nogometna tržnica, 23. 6.

Prodali so ga za 100 milijonov, zdaj se vrača brezplačno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Pogba Juventus | Paul Pogba se bo po šestih letih vrnil v Torino. | Foto Reuters

Paul Pogba se bo po šestih letih vrnil v Torino.

Foto: Reuters

Spremljamo novice z nogometne tržnice. Paul Pogba bo čez dva tedna podpisal pogodbo z Juventusom. RB Leipzig je sporočil, da je podaljšal pogodbo z napadalcem Christopherjem Nkunkujem do leta 2026 in s tem končal ugibanja o njegovi morebitni selitvi. Nogometni klub Mura pa se je okrepil s srbskim napadalcem Nikolo Petkovićem, ki je podpisal triletno pogodbo,

Paul Pogba
Sportal Francoski zvezdnik želi pokazati Manchester Unitedu, da je storil napako

Paul Pogba se po šestih letih vrača v Juventus, poroča Fabrizio Romano. V četrtek se je njegova agentka Rafaela Pimenta sestala s predstavniki torinskega kluba in se dokončno dogovorila za podpis pogodbe. To se bo zgodilo čez dva tedna, ko se bo Francoz s počitnic vrnil v Evropo. Pred šestimi leti ga je Juventus prodal Manchestru Unitedu za 100 milijonov evrov, zdaj se kot prost igralec vrača brez odškodnine.

Medtem se Barcelona in Bayern München še naprej pogajata za prestop poljskega napadalca Roberta Lewandowskega. Slednji želi oditi, a so vodilni možje Bayerna zelo trdi pogajalci. Zavrnili so že več ponudb Barcelone.

Pope podpisal za Newcastle

Angleški prvoligaš Newcastle je svoje vrste zvabil občasnega angleškega reprezentančnega vratarja Nicka Popa. Pope je po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu s srakami podpisal štiriletno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tridesetletni vratar se je v Newcastle preselil iz Burnleyja, ki je ob koncu sezone izpadel iz prve angleške lige. "Komaj čakam, da začnem z delom," je dejal Anglež, ki se bo za mesto prvega vratarja boril s Slovakom Martinom Dubravko, ki je bil prvi vratar Newcastle v lanski sezoni.

S prestopom v prvoligaša si je Pope izboljšal možnosti za vpoklic v izbrano vrsto Anglije za novembrsko svetovno prvenstvo v Katarju, poroča STA.

Mura zadnjo okrepitev našla v četrti francoski ligi

Petindvajsetletni Nikola Petković se je po opravljenem zdravniškem pregledu že pridružil novim soigralcem. V Mursko Soboto se je preselil brez odškodnine, saj je bil po izpadu francoskega četrtoligaša FC Chambly v nižji rang tekmovanja prost igralec. Za francoski klub je na 30 tekmah prispeval pet golov. "Z Nikolo smo dobili še zadnjo okrepitev v tem prestopnem roku. Uspelo nam je pripeljati nogometaše, ki smo jih potrebovali. Nikola bo še dodatno zaostril konkurenco v napadu. Ekipa je sestavljena in menim, da je še močnejša, kot je bila v lanski sezoni," je o okrepitvi dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Petković je največji pečat pustil v srbski prvi ligi, kjer je bil v dresu FK Javor-Matis Ivanjica v sezoni 2019/20 najboljši strelec prvenstva s 16 goli na 30 tekmah, ob tem pa je dodal še pet asistenc. Sezono pred tem je v srbski drugi ligi na 37 tekmah dosegel 22 zadetkov in prispeval osem podaj ter bil drugi strelec lige. 

Nkunku ostaja Kamplov soigralec

Christopher Nkunku | Foto: Reuters Christopher Nkunku Foto: Reuters V novi pogodbi Christopherja Nkunkuja z Leipzigom je tudi odkupna klavzula v višini 60 milijonov evrov. Francoz se je nemškim pokalnim zmagovalcem zadnje sezone pridružil leta 2019, ko je prišel iz francoskega kluba PSG. Do zdaj je soigralec slovenskega nogometaša Kevina Kampla za Leipzig zbral 137 nastopov in dosegel 47 golov.

"Vesel sem, da bom še naprej nosil dres Leipziga. Potem ko smo dobili nemški pokal, mi je postalo jasno, da moje zgodbe tu še ni konec, želim še več. Navdušen sem tudi zaradi tega, ker so si v klubu zelo prizadevali, da me obdržijo," je dejal 24-letnik.

Pred podaljšanjem z Leipzigom so se pojavila ugibanja, da naj bi Francoz poleti zapustil Nemčijo, največ zanimanja zanj naj bi pokazala Manchester United in Chelsea, sam Nkunku pa ni izključeval niti vrnitve v matični klub PSG.

Wirtz podaljšal z Leverkusnom

Nadarjeni nemški nogometaš Florian Wirtz je podaljšal pogodbo z Bayerjem iz Leverkusna. Devetnajstletnik, ki je trenutno izven pogona zaradi strgane križne vezi in bo najbrž izpustil tudi svetovno prvenstvo v Katarju, je zvestobo farmacevtom obljubil do konca sezone 2026/27. V minulem tekmovalnem obdobju je do marčevske poškodbe v vseh tekmovanjih zbral 31 nastopov ter se desetkrat vpisal med strelce, obenem pa je prispeval še 14 podaj.

Ne spreglejte