Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
20.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arjen Robben

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 20.05

7 let, 12 mesecev

Nizozemska rezervista poskrbela za prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nizozemska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu svetovnega prvenstva v Braziliji danes v Sao Paulu premagala Čile z 2:0 (0:0).

Nizozemci in Čilenci so vse dvome o uvrstitvi med 16 razrešili v uvodnih dveh krogih po zmagah nad svetovnimi prvaki iz Španije ter Avstralci, v današnjem prestižnem dvoboju za prvo mesto v skupinskem delu tekmovanja pa so se zmage v največjem brazilskem mestu veselili evropski nogometaši.

Nizozemska in Čile bosta tekmeca v osmini finala dobila šele po drevišnjih tekmah zadnjega kroga v skupini A. V tej skupini sta Brazilija in Mehika zbrali po štiri točke, Hrvaška jih ima tri, Kamerun pa je brez točk. Drevišnja para sta Kamerun - Brazilija in Hrvaška - Mehika.

Južnoameričani so "nepomemben" obračun v Sao Pulu po pričakovanju začeli brez enega svojih najpomembnejših igralcev Artura Vidala, ki je v 2. krogu proti Špancem prejel rumeni karton, Argentinec na klopi Čila Jorge Sampaoli pa enostavno ni želel tvegati njegove odsotnosti na veliko pomembnejši tekmi v osmini finala.

Prvi polčasa na Arena Corinthians v Sao Paulu ni navdušil, oboji so prikazali zelo pazljivo predstavo in čakali na "kardinalno" tekmečevo napako, a je v prvi polovici tekme niso dočakali. Jalovo terensko premoč so imeli Čilenci, z izjemo dveh poskusov Felipa Gutierreza pa si niso priigrali obetavne priložnosti za gol. Bližje temu so bili Nizozemci prek svojega prvega zvezdnika Arjena Robbna, ki je v 40. minuti pretekel več kot polovico igrišča, njegov zaključni strel z desetih metrov pa je zletel mimo leve vratnice dokaj nezaposlenega vratarja Claudia Brava.

V drugem polčasu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, obe reprezentanci se nista posebej naprezali, bolj sta čakali na "čarovnije" svojih posameznikov. V tem je bila boljša in srečnejša Nizozemska: prvi gol je po svojem prvem stiku z žogo po natančnem in močnem strelu z glavo dosegel "rezervist" Leroy Fer, ki je le nekaj trenutkov pred tem zamenjal Wesleyja Sneijderja, piko na i pa je v sodnikovem podaljšku postavil še en igralec s klopi - Memphis Depay.

Ne spreglejte