Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 10. 2018,
12.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

Natisni članek

Samir Handanović Mark van Bommel Inter PSV Eindhoven UEFA liga prvakov

Četrtek, 4. 10. 2018, 12.30

1 leto

Odmevi po zmagi Interja nad PSV (2:1)

Nizozemci zaradi Handanovića jezni na sodnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46
Samir Handanović | Samir Handanović je bil v središču pozornosti dvoboja med PSV in Interjem. | Foto Reuters

Samir Handanović je bil v središču pozornosti dvoboja med PSV in Interjem.

Foto: Reuters

''Samir Handanović bi moral biti izključen, ne pa prejeti rumenega kartona,'' je bil po porazu PSV Eindhovna proti Interju (1:2) jezen na sodnika trener nizozemskega prvaka Mark van Bommel. V mislih je imel dogajanje v 41. minuti, ki bo po spornem igranju slovenskega vratarja z roko zunaj kazenskega prostora še dolgo peklo navijače rdeče-belih, saj je takrat PSV vodil z 1:0 …

Sredino dogajanje v ligi prvakov je ponudilo nov dokaz, da Slovenija že lep čas premore dva vratarja, ki spadata v sam svetovni vrh. Nesojenemu slovenskemu reprezentantu Janu Oblaku gre odlično pri Atleticu, z Interjem pa v krstni sezoni med evropsko elito blesti Samir Handanović. Ljubljančan, ki je v ligi prvakov prvič nastopil s 34 leti, se je imenitno odrezal na gostovanju na Nizozemskem.

Lionel Messi
Sportal Messi zapečatil usodo Tottenhama, šov Neymarja, Oblak in Handanović nasmejana

Gostitelji so pričakovali rdeči karton, Srb je pokazal rumenega

Mark van Bommel je bil prepričan, da bo sodnik izključil slovenskega vratarja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mark van Bommel je bil prepričan, da bo sodnik izključil slovenskega vratarja. Foto: Guliverimage/Getty Images Pri vodstvu z 2:1 je postregel z obrambo srečanja, ki močno odmeva na Apeninskem polotoku, nizozemski mediji pa so se veliko bolj razpisali o spornem pripetljaju iz 41. minute. Takrat je bil PSV v odličnem položaju. Vodil je z 1:0, Steven Bergwijn pa se je po levi strani zapodil sam proti golu. Ko je skušal preigrati še Handanovića, ki je zapustil svoja vrata in zdirjal proti njemu zunaj kazenskega prostora, je Ljubljančan ustavil njegov napad.

To je storil na prepovedan način, saj se je žoge dotaknil z roko. Srbski sodnik Milorad Mažić je ustavil igro, slovenskemu čuvaju mreže pa na presenečenje domačega občinstva, najbolj je negodoval trener Mark van Bommel, pokazal rumeni karton. Gostitelji so pričakovali ostrejšo kazen. Bili so prepričani, da bodo od tistega trenutka naprej igrali z igralcem več.

Sporna odločitev sodnika v 41. minuti:

"Handanović bi moral biti izključen"

Kapetan PSV Luuk de Jong po porazu ni skrival razočaranja. | Foto: Reuters Kapetan PSV Luuk de Jong po porazu ni skrival razočaranja. Foto: Reuters Van Bommel je bil po porazu zelo slabe volje. Meni, da je Inter nezasluženo zmagal in da bi si PSV zaslužil bistveno več. ''Nisem zadovoljen s sojenjem na tekmi. Bilo je v našo škodo. Izpostavil bi zlasti sodnikovo odločitev, ko Samir Handanović ni prejel rdečega kartona. Po mojem mnenju bi moral biti izključen. Nedvomno,'' je odločno dejal nekdanji nizozemski reprezentant, zvezdnik Barcelone, Bayerna, Milana in PSV.

''Bergwijn bi lahko šel sam proti golu. Igra z desno nogo, tako da bi imel lepo priložnost za povišanje vodstva,'' je dodal trener.

Da bi si Handanović zaslužil rdeči karton, meni tudi napadalec nizozemskega velikana iz Eindhovna Luuk De Jong. ''Sodnik je pojasnil, da Handanoviću ni pokazal rdečega kartona, ker so bili pred menoj še trije branilci, sam pa sem mu skušal pojasniti, da je bil moj soigralec še vedno v stoodstotni priložnosti za zadetek. Handanović bi moral prejeti rdeči karton, a sodnik ne bo nikoli spremenil svoje prve odločitve.''

Milančani so po dveh krogih s šestimi točkami pri vrhu lestvice. Zaradi boljše razlike v zadetkih je višje le Barcelona. | Foto: Reuters Milančani so po dveh krogih s šestimi točkami pri vrhu lestvice. Zaradi boljše razlike v zadetkih je višje le Barcelona. Foto: Reuters

Drugače bi lahko bilo v prihodnji sezoni, ko se tudi v ligi prvakov obeta čas za VAR. Takrat bi lahko delivci pravice tudi lažje razjasnili obtožbe trenerja Van Bommla, da bi moral biti prvi gol Interja zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen.

Izjemna obramba Handanovića

PSV tako po dveh nastopih v ligi prvakov, kjer čaka na zmago že kar osem tekem zapored, ostaja brez točk. Inter, ki ga v prihodnjem krogu čaka poslastica proti Barceloni, jih je osvojil že šest. Dvakrat je zaostanek z 0:1 preobrnil v zmago z 2:1.

Čudežna obramba Handanovića v 79. minuti:

Tudi po zaslugi Handanovića, ki je za obrambo srečanja poskrbel v 79. minuti. Takrat je Inter po zadetku Maura Icardija že vodil z 2:1, Ljubljančan pa je spektakularno ubranil atraktiven in zelo nevaren strel rezervista PSV Donyella Malena. Handanović je branil zelo dobro, nemočen je bil le v prvem delu, ko je njegovo mrežo z neubranljivim strelom z razdalje zatresel Pablo Rosario.

Inter se bo v naslednjem krogu lige prvakov pomeril proti Barceloni, ki je v sredo v Londonu nadigrala Tottenham s 4:2. | Foto: Reuters Inter se bo v naslednjem krogu lige prvakov pomeril proti Barceloni, ki je v sredo v Londonu nadigrala Tottenham s 4:2. Foto: Reuters

Jaka Bijol Uefa
Sportal Uefa se je poklonila slovenskemu biseru, alarm pri Realu
Ne spreglejte