Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 10. 2013,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Razdrh Izet Rastoder NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 1. 10. 2013, 14.00

4 leta, 10 mesecev

Nikakor ne bo odpustil Razdrha, bo pa nekatere igralce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo je odšel Ante Čačić, dan pozneje Dušan Kosič. Če je kdo pričakoval, da bo po novem neuspehu, porazu s Krko, naslednja trenerska žrtev Andrej Razdrh, se je zmotil. Predsednik mu zaupa.

Dolgo ga ni bilo. Viharno obdobje, prežeto z ogromnim številom porazov (v enajstih nastopih jih je doživela že pet) ter občasnimi zmagami, na katere pa so se lepile kritike iz tabora tekmecev o sodniških krivicah, ni doživljal neposredno, saj ga je službena pot večkrat ponesla v oddaljene kraje na zemeljski obli. Ko pa se je Izet Rastoder, predsednik, a tudi prvi mecen Olimpije, na začetku tedna le vrnil v Ljubljano, je zadišalo po tem, da bi se lahko po Mariboru in Triglavu pripetila še ena trenerska zamenjava. ''Glede na vse špekulacije v zadnjem času bi rad le javno povedal, da kljub rezultatom, ki so pod pričakovanji, v Olimpiji menjava trenerja članskega moštva Andreja Razdrha ne bi prinesla nikakršnega pozitivnega učinka. Menjava trenerja je vedno najlažja rešitev, vendar v našem trenutnem primeru zagotovo ne bi rešila ničesar. Še vedno sem prepričan, da je Razdrh odličen trener in za nas najboljša rešitev, brez prave alternative v Sloveniji,'' ne skriva podpore trenutnemu strategu, ki mu rezultati ne delajo pretirane usluge, ga pa rešuje olajševalna okoliščina, da je z igralci zgradil odnos obojestranskega spoštovanja.

Lahko Radosavljević in Apatič prineseta boljše čase?

Rastoder je prepričan, da šokterapija v tem primeru ne bi bila primerna. Olimpija išče pot, kako bi se znebila sedmega mesta, pred vrati pa je najbolj zahtevno gostovanje, kar si ga lahko zamisli v Prvi ligi Telekom Slovenije – nedeljski večni derbi v Ljudskem vrtu. ''Dokler bom predsednik tega kluba in bom sam skrbel za redna izplačila, bo obveljala moja beseda in ne mnenja vseh negativcev, ki želijo vsiljevati svoje videnje. V preteklosti smo se v Olimpiji redno odločali za menjave trenerjev in se vedno znova znašli v enakem položaju. Razdrh ima lastnosti, ki so zame osebno zelo pomembne: je pošten, delaven in uveljavlja mlade igralce. Naši rezultati v lanski sezoni niso bili naključni in trdno sem prepričan, da bomo za potrpežljivost in pošteno delo dolgoročno nagrajeni,'' trdno verjame v bleščečo prihodnost tudi z Razdrhovim rokopisom.

Verjame v to ekipo, v zadnjih dneh pa je mlademu trenerju iz Vrhnike podaril še dva novinca, ki bi sodeč po izkušnjah in znanju morala predstavljati dodano vrednost. To sta reprezentant Aleksander Radosavljević ter levi bočni branilec Tadej Apatič, ki je včasih navduševal v Domžalah, v Moldaviji pa se mu načrti pri Šerifu niso uresničili v skladu z željami. ''Verjamem v to ekipo, imamo kup nogometašev vrhunskega potenciala, potrebna pa bo dodatna selekcija. Stremeli bomo k temu, da se razidemo z nekaterimi, ki niso upravičili našega zaupanja. Torej, ubrali bomo obratno pot kot do zdaj in bomo vzrok za naše trenutne rezultate poiskali v igralskem kadru, na pa pri trenerju,'' sporoča Rastoder, ki je z novima okrepitvama posledično priznal, da je v poletnem prestopnem roku storil napako, ko je v zmajevo gnezdo pripeljal Zajka Zebo in Davorja Bagarića.

Radosavljević in Apatič sta namreč resna kandidata, da v udarni enajsterici zasedeta njuni mesti. Morda že v nedeljo, ko bi Olimpija z zmago, v katero pa po zadnjih neprepričljivih predstavah verjame le malokdo (čeprav imajo po drugi strani težave tudi Mariborčani, za nameček pa jih v četrtek čaka še naporno evropsko gostovanje na Otoku), znižala zaostanek za branilci naslova le na štiri točke. To pa bi bilo izhodišče, ki bi ob predpostavki, da bi Olimpija na prestavljenem derbiju v Stožicah (še vedno ni znano, kdaj bo tekma odigrana) premagala Maribor, največja tekmeca že skoraj izenačila po točkah. In prvenstvo bi bilo spet zanimivo …

Ne spreglejte