Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2019,
11.35

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

3

Natisni članek

Beijing Sinobo Guoan F.C. Real Madrid Zinedine Zidane Gareth Bale

Torek, 23. 7. 2019, 11.35

4 leta, 9 mesecev

Zvezdnik Reala blizu odhoda na Kitajsko

Neverjetno, koliko ponujajo Garethu Balu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

3

Gareth Bale | Gareth Bale ima na mizi ponudbo, ki jo bo težko zavrnil. | Foto Reuters

Gareth Bale ima na mizi ponudbo, ki jo bo težko zavrnil.

Foto: Reuters

Real Madrid se je, kot vse kaže, le znebil Garetha Bala in ga poslal na Kitajsko. Kapetan valižanske reprezentance je po poročanju britanskega Telegrapha pripravljen pristati na ponudbo Kitajcev, ki naj bi Valižanu ponujali preko milijona evrov tedenske plače. Tako bi postal drugi najbolje plačan nogometaš, na prvem mestu ostaja Lionel Messi. Kdo mu bo nakazoval tako plačilo, še ni znano, zanj se zanimata dve ekipi, Jiangsu Sunning in Beijing Guoan.

Potem ko je po sezoni 2017/18 Zinedine Zidane zapustil klop Reala, k Juventusu se je preselil tudi Cristiano Ronaldo, se je zdelo, da se valižanskemu zvezdniku obetajo lepši časi in da bo končno lahko zasijal v pravem sijaju. A to se ni zgodilo, Real je padel v veliko krizo, zamenjal dva trenerja (Julen LopeteguiSantiago Solari), vse skupaj pa je šlo tako daleč, da je predsednik galaktikov Florentinio Perez že ob koncu porazne pretekle sezone na vroči stolček spet posadil Zidana. 

Med Zidanom in Balom nikoli ni bilo prave kemije. Niti po tem, ko je pred letom dni v finalu lige prvakov Liverpoolu zabil dva zadetka. | Foto: Reuters Med Zidanom in Balom nikoli ni bilo prave kemije. Niti po tem, ko je pred letom dni v finalu lige prvakov Liverpoolu zabil dva zadetka. Foto: Reuters

Zidane ga je že davno prečrtal

Ko se je to zgodilo, se je vedelo, da za Bala pri belem baletu ni več prihodnosti. Tega francoski trener nikoli ni skrival in o tem je govoril na glas. "Bale ni igral, ker je zelo blizu odhoda. Če se bo to zgodilo že jutri, bo bolje za vse," je po nedeljskem porazu na prijateljski tekmi proti Bayernu dejal Zidane, ki je že večkrat poudaril, da Bale ni v njegovih načrtih.

Prišel za rekordno odškodnino 

Bale se je v Madrid preselil let 2013, ko je Real Tottenhamu plačal rekordnih 100 milijonov evrov. Valižan je v šestih sezonah zbal 231 nastopov, dosegel 102 zadetka in z Realom osvojil 13 lovorik. Od tega kar štiri naslove v ligi prvakov, trikrat je bil svetovni klubski prvak, po enkrat pa se je z belim baletom veselil tudi naziva najboljšega v španskem prvenstvu in pokalu. 

Bale je z Realom štirikrat osvojil ligo prvakov. | Foto: Reuters Bale je z Realom štirikrat osvojil ligo prvakov. Foto: Reuters

Izbral denar pred konkurenčno ligo?

Bale še pred kratkim ni želel niti slišati o odhodu, saj ima z Realom sklenjeno bogato triletno pogodbo, ki bi mu, tudi če bi tri leta sedel na tribuni, prinesla kar 51 milijonov evrov. A kot vse kaže, so se na koncu le dogovorili, da je bolje za vse, da se vendarle preseli.

Čeprav se je ugibalo, da bi lahko odšel na Otok (Manchester United, Liverpool), bo po poročanju Telegrapha 30-letni Valižan kariero nadaljeval na Kitajskem, najverjetneje v Pekingu pri ekipi Beijing Guoan. Zakaj najverjetneje? Ker se zanj zanima tudi ekipa Jiangsu Sunning. Kakšen posel bodo sklenili Kitajci in Madridčani, za zdaj še ni znano, a najverjetneje bo šlo za enoletno posojo. V tem času bo zvezdnik Reala zaslužil več, kot bi v Madridu v treh letih.

Koliko Balu ponujajo Kitajci:

57.800.000 evrov na leto
4.450.000 evrov na mesec
1.111.500 evrov na teden
159.000 evrov na dan
6.615 evrov na uro
110 evrov na minuto
1,80 evra na sekundo

Preberite še:

Gareth Bale
Sportal Strm padec nekoč najdražjega na svetu. Kaj sledi?
Cristiano Ronaldo
Sportal Ameriško tožilstvo umaknilo obtožnico proti Cristianu Ronaldu
Ne spreglejte