Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
12.58

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Benfica Lizbona Artur Jorge Jesus Samir Handanović

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 12.58

2 leti, 4 mesece

Nesrečni Oblak po mnenju Špancev med izbranimi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Brez skrbi, Jan Oblak, ki jo je skupil na nedeljski prvenstveni tekmi na Portugalskem, bo kmalu spet branil med vratnicama Benfice.

Videti je bilo grozljivo. Jan Oblak je sredi drugega polčasa prvenstvene tekme med Arouco in Benfico v Aveiru trčil z nasprotnikovim napadalcem, Brazilcem Robertom. Obležal je na zelenici štadiona Municipal, nekaj časa je bil nezavesten.

Več kot 28 tisoč gledalcev, kolikor se jih je zbralo na tekmi, na kateri so gostje zmagali z 2:0, kar je bila deseta zaporedna zmaga v portugalskem prvenstvu, se je za nekaj časa ustrašilo. K sreči je mladi slovenski vratar kmalu prišel k sebi, a tekme ni mogel nadaljevati. Zamenjal ga je Artur, Brazilec, ki je na začetku sezone izgubil bitko za mesto med vratnicama Benfice in je zdaj že nekaj časa številka dve lizbonskega nogometnega velikana.

Enaindvajsetletnega Oblaka so medtem prepeljali v bolnišnico, kjer je še danes. A zgolj zato, ker je na opazovanju. Verjetno bo že danes odšel domov, saj se počuti dobro. Zdravniki so ugotovili, da ne gre za nič hujšega, zato je v zdravniški oskrbi zgolj še preventivno, kmalu pa bo tudi nared za treninge in s tem seveda tudi za tekme. Posledic močnega trka ne čuti, dogodkov s tekme v Aveiru pa se ne spomni.

Naj spomnimo, Oblak je konec lanskega leta dobil priložnost po poškodbi izkušenega Arturja in jo zagrabil z obema rokama. Branil je odlično in Brazilca, ki je potihoma računal tudi na nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, izrinil iz začetne enajsterice. Od takrat naprej redno brani in je med najbolj zaslužnimi za izjemen niz Benfice. Ta si je praktično že zagotovila naslov prvaka, prvega po štirih letih čakanja. Tri kroge pred koncem prvenstva ima pred najbližjim zasledovalcem, mestnim tekmecem Sportingom, sedem točk prednosti.

Neverjetna statistika v vratih lizbonskega velikana

Lizbončani so tudi v polfinalu lige Europa, v katerem se bodo udarili s torinskim Juventusom, in v polfinalu pokala. Prvo tekmo proti Portu so izgubili z 0:1, povratno bodo pred domačimi navijači odigrali v sredo. Ker je trener Benfice Jorge Jesus že na prvi tekmi polfinala med vratnici postavil Arturja, bo tako, toliko bolj zaradi zadnjega dogodka, verjetno tudi tokrat. Oblaka lahko na delu spet pričakujemo konec tedna, ko lahko Lizbončani z zmago nad Olhanensejem tudi teoretično potrdijo naslov prvaka.

Oblak, ki je član Benfice že od leta 2010, a je bil v zadnjih treh sezonah na posoji, je v tej sezoni branil na 14 prvenstvenih tekmah in, verjeli ali ne, kar dvanajstkrat ohranil mrežo nedotaknjeno. Trikrat je nastopil v pokalu in ni prejel niti enega gola, dvakrat je nastopil v ligi Europa. V članski ekipi najbolj trofejnega portugalskega kluba je do zdaj zbral devetnajst tekem in kar 14-krat mrežo ohranil nedotaknjeno. Dosežek, s kakršnim se lahko pohvali le malokdo.

Ne spreglejte