Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
8.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Rudar NK Maribor NK Maribor Denis Klinar Petar Stojanović

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 8.01

8 let

Nesojeni Stojanovićev naslednik ne bi dvakrat razmišljal o Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadarjeni slovenski najstnik Petar Stojanović se poslavlja od vijoličastega dresa. Odhaja k Hannovru v nemško bundesligo. Kdo ga bo nasledil v Ljudskem vrtu? Omenjajo tudi "knapa" Denisa Klinarja.

Mariborčani bodo v kratkem ostali brez vodilnega desnega bočnega igralca, ki je s solidnimi predstavami opozarjal nase tudi v ligi prvakov ter si vztrajno večal ugled in ceno. Petar Stojanović, najmlajši debitant v dresu slovenske članske izbrane vrste in eden izmed najbolj priljubljenih Ljubljančanov na Štajerskem, odhaja v Hannover, trener vijolic Ante Šimundža pa ima določene pomisleke. Ali sploh iskati zamenjavo, primerno zimsko okrepitev, ali pa vztrajati z ekipo, ki jo ima na razpolago in s katero se pripravlja na odhod v Turčijo?

Na položaju desnega bočnega branilca lahko pri državnih prvakih računa na izkušenega Aleša Mejača, ki zaradi pogostih zdravstvenih težav v zadnjih sezonah ni mogel pokazati vsega, kar zmore, prek B-ekipe, ki nastopa v tretji ligi, pa na vrata prve članske ekipe trka Robert Pušavec. Je sovrstnik Stojanovića in najbolj obožuje njegov igralni položaj.

Klinarja so lani izbrali v najboljšo enajsterico 1. SNL

Strokovno vodstvo Maribora je med zimskim prestopnim rokom večkrat poudarilo, da bi rado na vsakem igralnem položaju pozdravilo vsaj dva enakovredna kandidata, zato ne bi presenetila, če bi se v zadnjih dneh januarskega prestopnega roka pospešeno lotilo iskanja Stojanovićevega naslednika in okrepilo konkurenco na položaju, kjer se je v jesenskem delu tako izkazal 19-letni Ljubljančan, novopečeni nogometaš Hannovra.

V zadnjih tednih so v zvezi z omenjeno temo večkrat omenjali Denisa Klinarja. Ima 22 let, prihaja iz Gomilskega pri Braslovčah in v zadnjih sezonah navdušuje v dresu velenjskega Rudarja. Lani so ga stanovski kolegi izbrali v najboljšo enajsterico Prve lige Telekom Slovenije, visoko mnenje o nekdanjem mladem slovenskem reprezentantu imajo tudi številni trenerji. Bi lahko takšen kandidat obul Stojanovićeve čevlje in uspešno zastopal barve 12-kratnih prvakov?

"Če bi me poklical Maribor, ne bi dvakrat razmišljal, ampak sprejel ponudbo. Maribora se pač ne zavrne. Bil bi zelo počaščen," mladi branilec ne skriva simpatij do mariborskega kluba. V preteklosti si je rad v živo ogledal številne njegove tekme, morda pa bi se lahko v prihodnosti pripetilo, da bi sam pomagat pisati vijoličaste zgodbe neposredno na igrišču.

Iz Rudarja bi v Sloveniji odšel le v Maribor

Za zdaj njegov telefon še ostaja nem, njegov agent Nusret Jashari ga ni obvestil, da bi lahko začel pripravljati kovčke. V zadnjem obdobju so ga povezovali tudi s slovenskimi sosedi, zagrebškim Dinamom in avstrijskim prvakom Salzburgom, sam pa čuti, da bi lahko v Sloveniji razen v velenjskem Rudarju napredoval le še v Ljudskem vrtu.

"Če bi odšel v Maribor, bi lahko napredoval še za 20 odstotkov. Dobro telesno pripravljenost sem dosegel že pri Rudarju, a ni enako napredovati in nabirati izkušnje v prvi ligi ali pa Mariboru, ki igra evropske tekme. Bi pa iz Rudarja v Sloveniji odšel le v Maribor in noben drug klub. Kaj drugega ne bi bilo pošteno do Rudarja, ki mi je veliko dal," sporoča nogometaš, ki bo čez nekaj tednov dopolnil 23 let in je še pred kratkim nosil dres mlade izbrane vrste. Pogodba z velenjskim klubom mu poteče leta 2016.

Pred dnevi je z velenjskim Rudarjem izpustil gostovanje v Novigradu in poraz s hrvaškim prvoligaškim klubom iz Osijeka z 1:2. Zaradi viroze je imel povišano telesno temperaturo in individualno treniral. S podobnimi težavami se je ubadal tudi soigralec v obrambni vrsti Ivan Knezović, do srede, ko se bo Rudar v prijateljski tekmi pomeril z Aluminijem, pa bi se lahko že vrnil na igrišče.

Ne spreglejte