Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nemška nogometna reprezentanca Damir Skomina

Petek, 22. 6. 2012, 8.00

1 leto, 8 mesecev

Nemci odločni, Grki nostalgični, Skomina pod drobnogledom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reprezentanti nemške reprezentance so prepričani, da lahko osvojijo evropski naslov, vendar v četrtfinalu bo njihova prva nasprotnica Grčija. Sodil bo Damir Skomina.

Nemčija se je v izločilne boje prebila s tremi zmagami (Danska, Portugalska, Nizozemska) in tako le nakazala, da velja za morda celo največjo favoritinjo za naslov. "Če bomo uspeli igrati blizu našemu potencialu in to konstantno, potem lahko dvignemo pokal. Tako preprosto je to. Vendar ne bi rekel, da čutimo poseben pritisk," je sprva povedal Bastian Schweinsteiger.

Nemški vezist se je dotaknil tudi nasprotnika Nemčije v četrtfinalu: "Težko bo igrati proti ekipi, ki se postavi v globino in igra na protinapade. Spoštujemo Grke, ne smemo jih podcenjevati, nemški navijači pa naj si ne mislijo, da smo že napredovali," je povedal član Bayerna.

Pri Grkih se pred tekmo z Nemci ozirajo na prvenstvo izpred osmih let, kadar jim je uspel celo preboj na evropski olimp. "Naša inspiracija je saga iz leta 2004. Že pred prvenstvom so bili odpisani in na koncu celo osvojili naslov. S to ekipo bomo skušali storiti kaj podobnega ali se temu približati. Ne pozabimo, to je izločilni boj in marsikaj se lahko zgodi v 90 minutah," je pred tekmo dejal grški selektor Fernando Santos.

Pri Nemčiji se v kader po kazni kartonov vrača Jerome Boateng, vendar njegovo odsotnost na tekmi proti Danski je na desnem bočnem položaju v obrambi izkoristil Lars Bender, ki je celo dosegel zadetek. Precej težav pa imajo Grki, saj bo manjkal kapetan Giorgos Karagounis, prav tako zaradi kartonov ne bo igral Jose Holebas, čuvaj mreže Kostas Chalkias pa je poškodovan. Morda bo igral obetavni Sortiris Ninis.

Ob tem velja dodati, da so Nemci dobili že 14 tekem zapored, kar je nov rekord. Zmagovalec tega obračuna bo v polfinalu 28. junija v Varšavi igral proti zmagovalcu s tekme Anglija in Italija.

Ne spreglejte