Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
18. 7. 2013,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rajko Rep NK Maribor NK Maribor Ante Čačić

Četrtek, 18. 7. 2013, 17.50

8 let

Nekdanji veliki up po treh letih le zapustil Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kar smo pričakovali že nekaj časa, se je zgodilo. Rajko Rep zapušča Maribor. Srečo bo poiskal drugje, v Ljudskem vrtu je ni našel.

Sporazumno sta pogodbo razdrla Rajko Rep in Maribor. Nekoč veliki up slovenskega nogometa že pri Darku Milaniču ni bil v načrtih, podobno je z njim ravnal tudi Ante Čačić. Hrvat je pošteno priznal, da nanj ne računa preveč resno, zato se je nogometaš dogovoril za prekinitev pogodbe, ki ga je s prvaki sicer vezala za še eno leto.

Nogometaš, ki je v Maribor prišel iz Celja pred tremi leti ob za slovenske razmere visoki odškodnini (neuradno 350.000 evrov), je v Ljudski vrt prišel na velika vrata, zapušča pa ga skozi stranski izhod, če malce karikiramo.

Preden je prišel v Maribor je bil po ocenah mnogih strokovnjakov med najbolj nadarjenimi evropskimi nogometaši svoje generacije, potem je njegova zvezda povsem zašla. Malce so mu ponagajale poškodbe, v veliki meri je za tak razplet kriv sam. Ko je pred tremi leti prišel v Ljudski vrt kot velika okrepitev, je sprva dobil priložnost za igro, a potem nastopal vse manj. Sezono je zaključil z 29 prvenstvenimi nastopi in le dvema zadetkoma v vijoličasti majici. Sezono za tem je bil že posojen v Muro, za katero je igral eno leto. Potem je bil pol leta spet v Mariboru, a se ni izkazal, in zgodba se je ponovila januarja letos. Spet je igral v Murski Soboti, se vrnil v Maribor, ki pa ga zdaj dokončno zapušča.

Nekoč ga je želel sloviti Ajax, kam zdaj?

V vijoličastem dresu je zabil vsega dva gola v vseh tekmovanjih. Veliko manj od pričakovanj nogometaša, ki si ga je pred leti v svoje vrste želel zvabiti celo sloviti amsterdamski Ajax. Zdaj je star 23 let in daleč od forme, ki jo je kazal pred časom, a še vedno dovolj mlad, da izkoristi naslednjo priložnost. Prav zanimivo bo videti, kje bo nadaljeval svojo pot. V Sloveniji ali kje drugje?

Ne spreglejte