Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
16. 1. 2015,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Nejc Pečnik

Petek, 16. 1. 2015, 19.53

8 let

Nejc Pečnik: v dresu srbskega velikana postal najboljši

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za Nejcem Pečnikom je leto, v katerem je Crveni zvezdi pomagal do lovorike, na katero so Beograjčani čakali vrsto let. Redno je igral tudi v reprezentanci.

V prvi polovici leta je s Crveno zvezdo osvojil naslov srbskega prvaka, na katerega so nekdanji evropski prvaki čakali zanje dolgih sedem let. Igral je redno, zabil štiri gole in prispeval podajo.

Nejc Pečnik je bil med najboljšimi posamezniki ekipe, ki jo je takrat s klopi vodil Slaviša Stojanović, kar potrjuje tudi dejstvo, da so ga navijači izbrali za najboljšega igralca sezone. Lepo priznanje, vsekakor. Za tujca toliko bolj.

Tudi to sezono je začel kot član rdeče-belih in v prvi polovici sezone nastopil na 15 prvenstvenih tekmah, zbral pa tri gole in dve podaji. Crvena zvezda je na zimski odmor odšla z drugega mesta na prvenstveni razpredelnici, za vodilnim Partizanom zaostaja za šest točk.

Iz pokala, Pečnik je v njem nastopil enkrat, je izpadla že v osmini finala. V Evropi zaradi kazni ni igrala. To in tudi druge težave, predvsem finančne, ki tarejo nekdanjega velikana s področja nekdanje skupne države, so poskrbele, da je decembra zapustil Beograd in razžalostil številne navijače. Odšel je na Japonsko, kjer bo po novem igral za tamkajšnjega drugoligaša JEF United. Japonska je po Portugalski, Rusiji, Češki, Angliji in Srbiji že šesta država, v kateri bo igral nogomet.

V reprezentanci je pod vodstvom Srečka Katanca redno, tudi priložnosti dobi kar nekaj, a večinoma na igrišče prihaja s klopi. Tako je bilo tudi lani.

Na eni v prvi, na petih s klopi

Na prijateljskih tekmah proti Alžiriji, Urugvaju in Argentini v prvi polovici leta je nastopil, a vedno prišel v igro v drugem polčasu.

Podobno je bilo tudi na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Švici, ko je Slovenija zmagala z 1:0, kot tudi pri drugi kvalifikacijski zmagi, z 2:0 nad Litvo v gosteh, ko je tudi podal za enega izmed dveh golov Milivoja Novakovića.

Edina tekma, ki jo je začel v prvi postavi, je bila zadnja v preteklem letu. Proti Kolumbiji na prijateljski tekmi v Ljubljani je pri porazu z 0:1 sodeloval od prve do zadnje minute.

Ne spreglejte