Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 4. 2023,
20.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

7

Natisni članek

serie A italijansko prvenstvo Inter Samir Handanović

Petek, 28. 4. 2023, 20.20

1 leto

Samir Handanović se poslavlja od Interja

Navijači italijanskega velikana Slovencu namenili ganljivo sporočilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

7

Inter Samir Handanović | Samir Handanović je v zadnjih letih postal legenda Interja. | Foto Guliver Image

Samir Handanović je v zadnjih letih postal legenda Interja.

Foto: Guliver Image

Kot poročajo tuji mediji, se bo slovenski vratar Samir Handanović po koncu te sezone zanesljivo poslovil od mesta vratarja pri milanskem Interju. Karieri izjemnega slovenskega nogometaša so se v četrtek na tekmi polfinala italijanskega pokala s posebno gesto poklonili tudi navijači italijanskega velikana.

Tridesetega junija 2023 bo minilo že 11 let od dneva, ko je Samir Handanović, ki so ga takrat italijanski mediji označili za "nogometnega velikana iz Slovenije", postal član Interja, po dolgih in izjemno uspešnih letih pa se s koncem te sezone končuje tudi ta zgodba. Po poročanju italijanskih medijev naj bi Handanović po koncu te sezone, ko se mu tudi izteče pogodba, z gotovostjo zapustil Inter, kjer je v zadnji sezoni dobil le malo priložnosti. Branil je le na 12 tekmah, na katerih je prejel 17 zadetkov, mesto glavnega vratarja pa je prepustil Kameruncu Andreju Onanaju.

Handanović je v dolgem obdobju pri Interju postal prava legenda kluba in tudi kapetan. Za nerazzurre je zbral kar 421 nastopov, s čimer je na 11. mestu na lestvici v zgodovini milanskega kluba. Da se legendarni slovenski vratar po koncu sezone res poslavlja od Milana, so s posebnim sporočilom Slovencu namignili tudi navijači Interja, ki so Handanoviću na četrtkovi tekmi z Juventusom, ki jo je Inter dobil z 1:0, posvetili poseben napis. "Samir, ponosni smo nate in na tvojo lojalnost. Milan bo vedno tvoj dom," so zapisali navijači italijanskega kluba in s tem ganili Slovenca.

Handanović je sicer že leta 2022 po izteku pogodbe še za leto dni podaljšal pogodbo z italijanskim velikanom in takrat privolil v  znižanje plače. Osemintridesetletni vratar je bil pred tem vrsto let član Udineseja, s kapetanskim trakom je leta 2021 Inter popeljal tudi do naslova italijanskega prvaka, v lanski sezoni pa se je veselil naslova pokalnega zmagovalca. V sezonah 2010/11, 2021/13 in 2018/19 je bil uvrščen tudi v najboljšo ekipo italijanskega prvenstva, v istih sezonah pa je prejel tudi nagrado za najboljšega vratarja serie A, medtem ko je bil v sezoni 2019/20 razglašen za najboljšega nogometaše lige Europa. V svoji klubski karieri je med drugim branil še za Domžale in Treviso. Za slovensko reprezentanco, od katere se je poslovil leta 2015, je zbral 81 nastopov.

Preberite še:

Inter Juventus
Sportal Fiorentina v finale s Handanovićevim Interjem
Juventus Napoli
Sportal Napoli v sodnikovem dodatku do zmage na derbiju, Atalanta premagala Romo
Ne spreglejte