Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 4. 2020,
8.54

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

nogomet

Nedelja, 19. 4. 2020, 8.54

4 leta

Navijači iščejo načine, da tudi na praznih tribunah poskrbijo za vzdušje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Roma Navijači | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogomet v Evropi z nekaterimi minimalnimi izjemami prisilno počiva zaradi pandemije novega koronavirusa. Zveze, vodstvo lig in klubi se vse bolj zavzemajo za nadaljevanja tekmovanja, ki pa bo najbrž v večini držav potekalo brez navijačev. Ti zdaj skušajo najti kreativne načine, da vsaj delno poskrbijo za vzdušje na stadionih.

Vsi nogometaši, ki so doslej že nastopili na tekmah brez gledalcev, a slednje se je doslej dogajalo kot posledica zaradi kazni, vedo, da tekma brez navijačev ni enaka tisti, s polnimi tribunami. Klubi in navijači zdaj iščejo nekatere inovativne načine, da vsaj delno poskrbijo za vzdušje.

Nekaj idej so že zbrali v nemški bundesligi, poroča tamkajšnja tiskovna agencija dpa. Pri Borussii Monchengladbachu so se že odločili, da bodo na tribune postavili "kartonaste navijače". Privržence in podpornike kluba so zato že pozvali, naj pošljejo svoje slike in naročijo svojega nadomestnega kartonastega dvojnika ter pomagajo zapolniti praznino na tribuni. Po doslej zbranih podatkih so že zbrali več kot 1000 naročil.

V Kölnu z navijači usklajujejo akcijo okrasitve stadiona z zastavami, plakati, šali in drugimi rekviziti, da popestrijo sliko na tribunah.

V Nemčiji telefonska aplikacija

V Nemčiji pa čakajo tudi na telefonsko aplikacijo za navijače. Ta bo imela različne ukaze za navijanje kot denimo ploskanje ali bučno veselje. Osnovna zamisel je, da navijači tekmo spremljajo preko televizije in po akcijah, s pritiskom na ustrezne ukaze na aplikaciji, navijajo za svojo ekipo. Aplikacija pa bi bila povezana z ozvočenjem na stadionu. Od števila navijačev, ki tekmo spremljajo na aplikaciji in pritisnejo ustrezen ukaz, pa bo potem odvisna tudi glasnost navijanja na zelenici.

Snovalci aplikacije so že v stiku z več klubi bundeslige, a ni še povsem jasno, kdaj bo aplikacija narejena in testirana, zato začetek uporabe še ni določen.

nogometna žoga
Sportal Južnoameriške kvalifikacije za SP septembra
nogometna žoga
Sportal Na Hrvaškem kmalu vnovič treningi nogometašev, atletov in veslačev
nogometna žoga
Sportal Slovenski nogometaši letos brez tekem v ligi narodov?
Ne spreglejte