Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
14. 9. 2014,
7.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Atletico Madrid Carlo Ancelotti Iker Casillas Pepe Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 14. 9. 2014, 7.15

8 let

Navijačem Reala počil film, Iker Casillas sprejel kritiko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sezona se je komaj začela, zvezdniki madridskega Reala pa že čutijo nelagodje rezultatske krize, ki v slačilnico vnaša nemir. Navijači so po domačem porazu proti Atleticu izžvižgali ljubljence.

Kaj se dogaja z Realom? V španskem prvenstvu je izgubil že drugo tekmo zapored in nevarno zaostal za največjimi tekmeci. V velikem madridskem derbiju, ponovitvi letošnjega finala lige prvakov, je na domačem štadionu Santiago Bernabeu ostal brez točk proti Atleticu (1:2), navijače pa je nov neuspeh tako potrl, da so nogometašem namenili koncert žvižgov.

Znaki nezadovoljstva pa niso bili naperjeni le proti igralcem, ampak tudi proti predsedniku Florentinu Perezu. Očitajo mu neracionalno poletno nakupovanje zvezdnikov, najbolj pa so jezni, da se je na prelahek in nič kaj prijazen način odrekel uslugam Angela di Marie. Prihod Jamesa Rodrigueza za zdaj še ni obrodil sadov, saj se Kolumbijec še privaja na okolje, tako da lahko navijači Reala o predstavah, s katerimi je blestel na svetovnem prvenstvu v Braziliji, za zdaj le sanjajo.

Casillas: Navijači imajo končno besedo

Prvi, ki se je na srečanju znašel pod udarom navijaških kritik, je bil kapetan Iker Casillas. Atletico je prišel do vodstva že v 10. minuti, ko je predložek s kota izkoristil Tiago. Z glavo je premagal dolgoletnega vratarja Reala, ki v prejšnji sezoni ni bil prvi Ancelottijev izbor za tekme španskega prvenstva.

"Navijači imajo končno besedo. Če mislijo, da so žvižgi potrebni, moramo to sprejeti in spoštovati njihovo mnenje. Najboljša odgovora sta delo na treningih in boljša igra," je po bolečem porazu poudaril Casillas ter dodal, da bi bil remi najbolj pravičen rezultat. Na zadnjih dveh tekmah je prejel kar šest golov, pri prvem zadetku se ni odzval najbolje, ogromno navijačev pa je od takrat naprej vsak njegov stik z žogo podprlo z žvižgi, kar na Bernabeuu v zadnjih letih ni veljalo za pogost pojav.

Pepe: Ne bo lahko osvojiti naslova

"Navijači imajo vedno prav, a potrebujemo njihovo podporo," se je Pepe, branilec Reala, takoj po tekmi pred mikrofonom Canala+ spustil v borbo za naklonjenost privržencev belih baletnikov. "Ne bo lahko osvojiti španskega naslova, zdaj moramo dvigniti glave gor," se je spomnil na nekatere zapravljene priložnosti, v katerih je prednjačil Karim Benzema, veliko pa je k porazu pripomogel tudi vratar Atletica Miguel Angel Moya. Branil je fantastično, o čemer se je z rezervne klopi prepričal tudi njegov neposredni tekmec za mesto med vratnicama Jan Oblak.

Najboljši strelec Reala Cristiano Ronaldo je v 26. minuti izenačil rezultat, za trenutek je zadišalo po preobratu gostiteljev. Ko je nad Portugalcem v kazenskem prostoru storil prekršek Guilherme Siqueira, je sodnik pokazal na belo točko. Cristiano je spravil žogo v mrežo. To je bil že njegov 14. zadetek na srečanjih proti rdeče-belim, v nadaljevanju srečanja pa ni zmogel preobrniti dvoboja v korist Reala. Ostalo je 1:1, vse do prihoda Arde Turana na igrišče. Turek je v drugi polovici drugega polčasa sprva dvakrat nevarno zapretil, v tretje pa z natančnim strelom, ki mu ga je z elegantnim trikom dopustil Raul Garcia (namesto da bi se odločil za strel, je podajo Juanfrana spretno med nogama podaljšal do osamljenega Turana), premagal Casillasa in postavil končni rezultat.

Ancelotti: Sezona ni dobra, a se je na srečo komaj začela

Odgovornosti za nov poraz ni želel prevzeti Carlo Ancelotti. Italijan ima pri madridskem občinstvu zaradi priigranega evropskega naslova še nekaj podpore, a bo moral kmalu izboljšati rezultate, drugače bo plaz kritik zasul tudi njega. "Sistem igre ne predstavlja težave, ampak to, da ne zmoremo zadržati kakovostne ravni igre do zadnje minute. Podobno kot proti Real Sociedadu (Real je dobil prvi polčas z 2:0, nato izgubil z 2:4) smo padli v drugem polčasu. Moramo odkriti razlog in popraviti napake. Sezona za zdaj ni dobra, a se je na srečo komaj začela. Kmalu bomo boljši," zagotavlja Ancelotti, ki presenetljivo na Bernabeuu ni slišal nobenih žvižgov, naperjenih proti njegovim izbrancem. Po dvoboju je pojasnil, da je bil tako zatopljen v taktične odločitve, da sploh ni slišal navijačev.

V prejšnji sezoni so beli baletniki postali evropski prvaki, osvojili težko pričakovano "decimo" in napovedali pohod na vseh šest razpoložljivih lovorik v sezoni 2014/15, a se jim je zalomilo že pri prvi. Mestni tekmec Atletico je osvojil španski superpokal, bolje pa mu kaže tudi v prvenstvu, kjer je po treh krogih zbral štiri točke več od bledih galaktikov. Še dlje je ušla Barcelona, saj ima pred tradicionalnim tekmecem že ogromnih šest točk prednosti. Pa čeprav so se igrali le trije krogi prvenstva. Real bo v torek v uvodnem krogu skupinskega dela lige prvakov pričakal Basel.

Ne spreglejte