Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
11. 5. 2016,
12.32

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

huliganizem huligani West Ham Manchester United

Sreda, 11. 5. 2016, 12.32

7 let, 11 mesecev

Navijače, ki so razbili avtobus Manchester Uniteda, čaka dosmrtna kazen (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Angleški nogometni klub West Ham je sporočil, da bodo vse, ki so sodelovali pri napadu na avtobus Manchester Uniteda, kaznovali z dosmrtno kaznijo obiskovanja domačih tekem.

Pred zadnjo tekmo na Upton Parku, ki je bil kar 112 let domovanje kladivarjev, je na ulicah okoli kultnega štadiona vladalo obsedno stanje, nastradal pa je tudi avtobus, ki je na tekmo pripeljal nogometaše Manchester Uniteda. Predmeti, ki so leteli v avtobus, so poškodovala tudi stekla, a noben od rdečih vragov ni bil poškodovan.

"Zavedamo se, da se nekateri naši navijači pred tekmo niso vedli primerno. Tesno bomo sodelovali s policijo in vse navijače, ki jih bomo identificirali pri tem nečednem početju, kaznovali z dosmrtno prepovedjo obiskovanja naših tekem," so sporočili Londončani.

Wayne Rooney: Ni bilo prijetno

"Ni bilo prijetno, avtobus je razbit," je takoj po prihodu na s štadiona dejal Wayne Rooney. "Prepričan sem, da West Ham ne bo zadovoljen s tem, kar so naredili njegovi navijači," je obsodil obnašanje domačih navijačev tudi kapetan gostov.

Navijači so skrbeli za nelagodno počutje gostov tudi med samo tekmo. Proti vratarju Uniteda Davidu de Gei je poletelo kar nekaj plastenk, na igrišče pa je udrl tudi eden izmed navijače, ki se je napotil ravno k španskemu vratarju. 

Če odmislimo vse to nečedno početje nekaterih navijačev, je bila za West Hamom res uspešna noč. Z veličastno zmago nad Unitedom so se poslovili od starega štadiona. Londončani so tako zaprli pot rdečim vragom do lige prvakov, sami pa so zdaj v odličnem položaju, da ujamejo mesta, ki vodijo v ligo Europa.

Napad na avtobus:

 

Kako so napad videli nogometaši:

Da vse skupaj ni bilo tako hudo, saj je imel avtobus dvojna stekla, kažejo posnetki na avtobusi, ki so jih posneli kar nogometaši sami. Med obmetavanjem se je še posebej zabaval Jesse Lingard.

Ne spreglejte