Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
6. 3. 2019,
14.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

Manchester United PSG Ole Gunnar Solksjaer Thomas Tuchel UEFA liga prvakov

Sreda, 6. 3. 2019, 14.45

1 leto

Pred tekmo v Parizu, PSG brani dva zadetka prednosti

Ob besedah Norvežana je navijačem zaigralo srce

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Ole Gunnar Solskjaer | Trener Uniteda Ole Gunnar Solskajer poudarja, da ne bodo padli brez boja. | Foto Reuters

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskajer poudarja, da ne bodo padli brez boja.

Foto: Reuters

PSG je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov na Old Traffordu taktično povsem zasenčil Manchester United in si nabral prednost dveh zadetkov (2:0). To je prednost, ki bi jo morali francoski prvaki na Parku princev brez težav ubraniti, a začasni trener rdečih vragov Ole Gunnar Solskjaer zatrjuje, da ne bodo padli brez boja.

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

Potem ko je Solskajer na mestu trenerja Manchester Uniteda zamenjal Joseja Mourinha, je najtrofejnejši angleški klub letel in nizal zmago za zmago. Tako je bil tudi pred prvo tekmo na Old Traffordu velik optimist, a trener PSG, Thomas Tuchel, je United prebral do podrobnosti, odrezal tudi prvega zvezdnika Paula Pogbaja ter z izbranci po dveh napakah domače obrambe zabil dva zadetka, kar je velika prednost pred povratno tekmo.

Manjka deset igralcev, ki bi lahko začeli v prvi postavi

Zadnji, ki se je poškodoval, je Alexis Sanchez. | Foto: Reuters Zadnji, ki se je poškodoval, je Alexis Sanchez. Foto: Reuters Če so nekateri mislili, da ima Manchester United še nekaj možnosti za napredovanje, so te pred nocojšnjo tekmo v Parizu skoraj nične. Ne samo, da bodo Angleži igrali v gosteh, kjer sicer blestijo, nanizali so osem zaporednih zmag, kar je nov klubski rekord, manjka jim kar deset igralcev, ki bi lahko zaigrali tudi v prvi postavi.

Osem jih manjka zaradi poškodbe (Sanchez, Lingard, Mata, Matić, Martial, Herrera, Valencia, Darmian), Phil Jones zaradi bolezni, Pogba pa nima pravice nastopa, saj je na prvi tekmi v Manchestru po dveh rumenih opozorilih prejel rdeči karton.

Luknje zakrpal z otroki

Solskjaer je luknje krpal z obetavnimi najstniki. V Pariz je odpeljal 20 nogometašev, od tega številne najstnike: 17-letna Masona Greenwooda in Jamesa Garnerja, 18-letna Angela Gomesa in Brandona Williamsa ter 19-letna Tahitha Chonga in Dioga Dalota. Pravi otroški vrtec, a Norvežan, ki so ga v nekaj tednih navijači United vzljubili, ne izgublja volje in optimizma.

 

Solskjaer ne joka: Ekipa ni niti približno videti slabo

''Vsi pričakujemo, da bomo izpadli na lahek način, a to pri klubu Manchester United ne pride v poštev,'' poudarja Solskjaer, ki dobro ve, kako je, če te mnogi že odpišejo. ''Ti igralci niso navajeni izgubljati. Nismo bili zadovoljni s tem, na kakšen način smo izgubili doma. Naš ponos je ranjen, zato boste na igrišču videli igralce, ki bodo dali vse od sebe,'' še pove.

Skoraj zagotovo bo v napadu poleg Uniteda poleg Marcusa Rashforda in Romeluja Lukakuja začel mladi Diogo Dalot. V drugi različici bi se lahko prvima dvema kot podpora pridružil Andrea Pereira. Presenečenje bi bilo, če bi v prvi postavi začel hitronogi Tahith Chong. | Foto: Reuters Skoraj zagotovo bo v napadu poleg Uniteda poleg Marcusa Rashforda in Romeluja Lukakuja začel mladi Diogo Dalot. V drugi različici bi se lahko prvima dvema kot podpora pridružil Andrea Pereira. Presenečenje bi bilo, če bi v prvi postavi začel hitronogi Tahith Chong. Foto: Reuters

Zaveda se, da mu manjkajo številni zvezdniki, a tega ni izpostavljal: ''Kljub temu sem sestavil ekipo in moram reči, da niti približno ni videti slabo.'' Norvežan bi znal zaigrati s taktiko 4-3-3, v napadu pa se bo Marcusu Rasfordu in vročemu Romeluju Lukakuju najverjetneje pridružil mladi bočni branilec Dalot. Mladega Portugalca lahko zamenja tudi Andreas Pereira.

United bo lovil hiter zadetek in s tem poskušal mentalno zamajati bogati PSG. ''Nogomet je taktična in tehnična igra, a pomembno vlogo igra tudi psiha. Če bomo zabili, bodo mogoče podvomili o sebi, a treba ga bo dati,'' je še sklenil svoje misli Solskjaer.

Tuchel opozarja svoje igralce

Mojster taktike Thomas Tuchel opozarja, da še ni konec. | Foto: Reuters Mojster taktike Thomas Tuchel opozarja, da še ni konec. Foto: Reuters Da posel še ni zaključen in da PSG čaka še napet ''drugi'' polčas, se strinja tudi trener Parižanov, Thomas Tuchel. Nemec še vedno ne more računati na prvega zvezdnika Neymarja, medtem ko je Edinson Cavani že treniral.

Začel bo na klopi, a če bo treba, ga bomo zagotovo videli v akciji. V napad naj bi ob taktiki 4-2-3-1 začeli Dani AlvesJulian DraxlerAngel di Maria in Kylian Mbappe, ki je rdeče vrage s svojo hitrostjo matiral že na prvi tekmi.

''Moramo pozabiti na rezultat s prve tekme. Igrali bomo enako kot takrat. Ne bom dovolil, da bi rezultat in prednost vplivala na mišljenje mojih igralcev. Moramo biti 200-odstotni. Rezultat bo, kakršen pač bo, želim si le, da pokažemo vse tisto, česar smo sposobni. To je tisti izziv, ki ga želimo uresničiti,'' je kljub veliki prednosti zelo previden nemški strokovnjak.

Sodil bo Skomina

Omenimo še, da bo tekmo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina s svojimi pomočniki. Na prvih tekmah je v Amsterdamu s svojo čudno odločitvijo že razburil Ajaxove navijače, upajmo, da ga danes nihče ne bo niti opazil. Ko je tako, sodnik opravi vrhunsko delo.

PSG - Manchester United /2:0/

Povratna tekma osmine finala lige prvakov se bo na Parku princev v Parizu začela ob 21. uri, sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Verjetni postavi:

PSG: Buffon; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Verratti, Marquinhos; Dani Alves, Draxler, Di María; Mbappé

Manjkata: Neymar, Nsoki
Vprašljiv: Cavani

Manchester United: De Gea; Young, Lindelöf, Smalling, Shaw; Fred, McTominay, Pereira, Dalot; Lukaku, Rashford;

Manjkajo: Herrera, Jones, Lingard, Martial, Mata, Matić, Pogba, Sánchez, Valencia, Darmian

// - izid prve tekme.

Ne spreglejte