Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
6. 10. 2013,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Adnan Januzaj David Moyes Peter Schmeichel David de Gea Manchester United

Nedelja, 6. 10. 2013, 11.16

8 let

Najstniku uspelo to, kar ni niti Rooneyju, Giggsu in Ronaldu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ni bilo daleč od tega, da bi se angleški prvak Manchester United znova opekel. A na srečo navijačev se to ni zgodilo, rdeče vrage je z dvema zadetkoma rešil 18-letni Adnan Januzaj.

Kot je že splošna praksa, so nogometaši Manchester Uniteda, ki jih od te sezone naprej vodi David Moyes, slabo začeli tekmo tudi proti Sunderlandu. Črne mačke so po hudi napaki obrambe gostov že v 5. minuti povedle prek Craiga Gardnerja, nato pa se je v drugem polčasu Man Utd vendarle zbral in na krilih Adnana Januzaja zmagal tretjič v letošnji Premier League. "Albanec" je že v prvem polčasu nakazal, da je izredno razpoložen, vse skupaj pa je z dvema zadetkoma nadgradil v drugem. Naprej je mrežo Sunderlanda načel po podaji Patricea Evraja v 55. minuti, le šest minut pozneje pa je s pravo mojstrovino postavil končni izid 2:1.

Rodil se je na isti dan kot Ronaldo, Neymar in Tevez

Tudi Moyes je očitno doumel, da bo treba v igri Manchester Uniteda nekaj spremeniti. Končno je od prve minute priložnost ponudil tudi talentiranemu Adnanu, ta pa mu je vrnil dvojno. "Spominjam se, kako sem dal priložnost Waynu Rooneyju in Rossu Barkleyju, ko sta imela le 16 let. No, Adnan je malo starejši, a po talentu se lahko primerja z obema. Bil je odličen, težko ga je bilo zaustaviti, igral je brez strahu. Januzaj je res izjemen talent."

Šele 18-letni nogometaš, ki se je rodil na isti dan kot Cristiano Ronaldo, Neymar in Carlos Tevez, se je z dvema zadetkoma v svoji prvi tekmi, ki jo je pri rdečih vragih začel od prve minute, postal šele drugi nogometaš, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. To je uspelo le še nizozemskemu napadalcu Ruuduvanu Nistelrooyju. Januzaj je tudi najmlajši nogometaš pri Unitedu, ki mu je uspelo doseči dva zadetka na eni tekmi. Pri teh letih to ni uspelo niti Waynu Rooneyju in Ryanu Giggsu niti Cristianu Ronaldu.

Peter Schmeichel: Hvala bogu za de Geo

Sunderland je imel pri vodstvu z 1:0 še eno izjemno priložnost. Z glavo je izjemno sprožil Italijan Emanuele Giaccherini, a je z izjemno obrambo rdeče vrage rešil David de Gea. Vprašanje, kaj bi bilo, če bi črne mačke povedle z 2:0. To je po tekmi poudarila tudi vratarska legenda Uniteda Peter Schmeichel: "Hvala bogu za de Geo. Mislim, da je bila to ena najboljših obramb, kar sem jih videl v Premier League. Res neverjetna obramba, ostal sem brez besed. Lahko rečem, da je bil de Gea ob Januzaju najbolj zaslužen za zmago rdečih vragov."

Ne spreglejte