Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
1.09

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jürgen Klopp Liverpool Leicester City Christian Benteke Divock Origi

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 1.09

4 leta, 11 mesecev

Nad Liverpool se je spravilo prav posebno prekletstvo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemški trener Jürgen Klopp je bil po zmagi Liverpoola nad vodilnim Leicester Cityjem zadovoljen, saj je prekinil niz štirih tekem brez zmage, v slabo voljo pa ga je spravila poškodba Divocka Origija.

Rdeči so v soboto na Anfieldu ustavili vodilni Leicester City in zvestim navijačem izročili lepo božično darilo. Edini zadetek na srečanju je dosegel Christian Benteke. Belgijski zvezdnik je odločil tekmo, čeprav s predstavo ni navdušil.

Vprašanje je, ali bi sploh zaigral na dvoboju, če si njegov 20-letni rojak Divock Origi v uvodnem delu srečanja ne bi poškodoval stegenske mišice in predčasno zapustil igrišča. "Stegenska mišica (hamstring po angleško, op. p.) je vsaj zame najbolj osovražena beseda tega leta. Stegenska mišica, stegenska mišica, stegenska mišica ... Vedno poškodba stegenske mišice. To se dogaja zaradi intenzivnosti igre in zgoščenega tekmovalnega urnika," je potožil 48-letni Nemec, ki si je kmalu po prihodu na Otok prislužil simpatije med privrženci Liverpoola.

Težave vidi v natrpanem urniku

Poškodbe stegenske mišice mu v zadnjih mesecih parajo živce. Odkar vodi rdeče, so k počitku prisilile prenekaterega njegovega igralca. Največje težave ne vidi v načinu vodenja treningov, ampak v (pre)natrpanem urniku tekem. Ko je vodil nemški klub (Mainz ali Borussia Dortmund), z njim ni imel posebnih težav, čeprav je z rumeno-črnimi igral pomembno vlogo tudi v Evropi, pri Liverpoolu pa se je stežka navadil na nov ritem.

Izjema ni niti vroči božično-novoletni spored, kjer si tekme sledijo na vsake nekaj dni, Klopp pa je po sobotni tekmi ostal brez novega pomembnega igralca. Proti Leicesterju jo je skupil mladi belgijski reprezentant, nemški strateg pa si želi, da bi bila njegova odsotnost čim krajša. Morda ga kmalu nadomesti povratnik Daniel Sturridge.

Zaradi stegenske mišice ostal brez desetih igralcev

Klopp je na vroči rdeči stolček v mestu Beatlov sedel 8. oktobra. Ko je nogometaš LiverpoolaJordan Rossiter, mladi angleški reprezentant do 19 let, staknil poškodbo stegenske mišice, je dvignil glas in opozoril na težave. Rossiter je v dresu mladih treh levov v petih dneh odigral tri srečanja, pred tem pa je bil dejaven še na tekmi lige Europa proti Sionu.

"Še nikoli nisem zasledil česa podobnega. Da bi moral tako mladi igralec v petih dneh odigrati kar tri tekme? Predstavniki kluba bodo o tem obvestili nogometno zvezo, ker se tako ne dela," je bil nezadovoljen po poškodbi 18-letnega upa Liverpoola.

Kmalu po tem so si stegensko mišico poškodovali še njegovi soigralci James Milner, Jose Enrique, Philippe Coutinho, Kolo Toure, Simon Mignolet, Martin Škrtel in Daniel Sturridge, zadnji pa je seznam dopolnil Origi.

Ne spreglejte