Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 8. 2014,
16.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Celtic Glasgow Ante Šimundža Dare Vršič

Torek, 19. 8. 2014, 16.01

7 let, 12 mesecev

Na igrišču bi rad ponovil tisto, kar je z očetom izkusil na tribuni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dan pred prvo tekmo play-offa kvalifikacij za nogometno ligo prvakov proti Celticu v Ljudskem vrtu sta pred novinarje stopila trener in nogometaš Maribora, Ante Šimundža in Dare Vršič.

"Priprave za tekmo se nadaljujejo po ustaljenem ritmu. Veseli me, da ni poškodb. Na voljo bodo vsi nogometaši," je zelo pomembno in tudi veselo novico za vse privržence Maribora najprej sporočil njegov trener Ante Šimundža, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanja škotskih novinarjev.

Te je seveda najbolj zanimalo, kaj si misli o kazni, ki je doletela Legio Varšavo in, čeprav je izgubila z 1:6, naprej, potisnila Celtic. "Pravila so pravila in pomembno je, da se jih upošteva. Pritožbe in vse skupaj, kar se je dogajalo, nas niso ovirale v pripravah na tekmo, saj smo vedeli, da bo odločitev takšna, kot je bila," jim je odgovoril.

"Mislimo le nase in želimo odigrati pravo, evropsko tekmo. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, to potrebuje vsaka ekipa. S tem, da je Celtic izgubil obe tekmi proti Legii, se ne obremenjujemo. Gre za odlično ekipo, ki ima veliko večji proračun od našega in bogato tradicijo. Zato je v tekmah z nami seveda favorit. Ni mi všeč, da se ustvarja vtis, kot da smo favoriti mi. Ni res, ne moremo biti. Seveda verjamemo, da nam bo uspelo, a vloga favoritov je na strani nasprotnika," je opozoril trener slovenskega prvaka.

"Seveda si zelo želimo, da bi napredovali. Zmaga brez prejetega zadetka bi bila odlična, a hkrati se moramo vsi skupaj zavedati, da je pred nami šele prvi polčas. Drugi bo prihodnji teden v Glasgowu," je dejal trener, ki je kot nogometaš Maribora pred 15 leti poskrbel za edino uvrstitev kateregakoli slovenskega kluba v ligo prvakov.

S tem se ne obremenjuje. "Ne, ker sem bil takrat igralec, zdaj pa sem trener. Moja zdajšnja vloga je povsem drugačna. Izkušnje od takrat mi ne pomagajo prav veliko," je še povedal trener, ki je v minuli sezoni Maribor popeljal do evropske pomladi. Sploh prvič v zgodovini kluba.

Izkušnje s Škoti so pozitivne, kar je dobro

Ob njem je bil na zadnjem druženju z novinarji pred sredino tekmo prisoten tudi Dare Vršič. "Igramo proti odličnemu nasprotniku, ki ima bogato tradicijo in vrhunsko ekipo," je trenerjeve besede ponovil izkušeni vezist.

"Motivacija je na najvišji ravni. Hkrati smo zelo mirni, saj nimamo česa izgubiti. Lahko le ogromno pridobimo. Maribor na ligo prvakov čaka že 15 let. Verjamem, da jo lahko v dneh, ki so pred nami, spet pripeljemo k nam," je še povedal.

V zadnjih letih je Maribor proti škotskim klubom že igral. Izkupiček je dober. Hibernian je dvakrat premagal, proti Rangersu iz Glasgowa je iztržil zmago in remi. "To je seveda dobro, saj pomeni, da nam igra Škotov leži. Verjamem, da bomo to dokazali tudi tokrat. Potrebujemo le še delček sreče in tehtnica se bo prevesila na našo stran," je prepričan 29-letni nogometaš.

Ne bo lahko, v Evropi nikoli ni

"Vemo pa, da nam ne bo lahko. V Evropi ni nikoli lahko, tudi če igraš proti slabšemu nasprotniku. Že proti Zrinjskemu smo imeli kar nekaj težav, Celtic je seveda veliko boljši. Na to nas opozarja tudi trener, zato smo pripravljeni. Vsi bomo zbrani in upoštevali bomo njegova navodila. Če bo tako, se lahko nadejamo uspeha," je še povedal nekdanji reprezentant, v Ljudski vrt je prišel januarja letos.

Za konec se je spomnil še zadnje uvrstitve vijoličastih v klubski nogometni raj. Na tekmo proti Lyonu v Ljudskem vrtu avgusta 1999, takratna ekipa Bojana Prašnikarja je zmagala z 2:0 in pripravila veliko senzacijo.

"Dobro se spominjam te tekme. Takrat sem bil z očetom na tribuni in velik navijač Maribora. Počutil sem se odlično. Zdaj bi rad tisto, kar sem takrat doživel z očetom, okusil še na igrišču. Priložnost je enkratna," je z zanimivim izsekom iz preteklosti novinarsko konferenco sklenil nekdanji reprezentant Slovenije.

Ne spreglejte