Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Diego Costa Diego Simeone

Sobota, 17. 5. 2014, 12.13

8 let

Na Camp Nouu ena najpomembnejših tekem v zgodovini: kdo bo prvak?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kakšna končnica sezone španskega prvenstva. Redkokdaj se zgodi, da edina kandidata v neposrednem dvoboju obračunata za naslov prvaka. Lahko Barcelona ubrani lovoriko ali bo prvak Atletico Madrid?

Za Barcelono je v primerjavi s prejšnjimi šampionskimi precej razburkana sezona, ki je in še bo prinesla precej sprememb v klubu. Vendarle pa Katalonci pred zadnjim krogom ostajajo v boju za ubranitev naslova, za Atleticom pa zaostajajo tri točke. To bi bila druga lovorika, ki bi jo osvojili v tej sezoni, saj so na začetku sezone dobili superpokal, in to ravno proti Atleticu.

Turbulence pri Barceloni: odšel predsednik, odhajata trener in kapetan

Kljub na videz dokaj solidni sezoni za tak klub, pa Barcelona doživlja pretrese. Med sezono je zaradi afere ob prestopu Neymarja odšel predsednik Sandro Rosell. Brazilski zvezdnik naj ne bi bil povsem pripravljen za tekmo, zato najbrž ne bo začel v prvi postavi. Zaradi nepravilnega trgovanja z mladimi nogometaši je Barceloni nekaj časa grozila celo prepoved podpisovanja pogodb z novimi igralci, ki pa je za zdaj umaknjena.

Številni privrženci želijo zamenjati zdajšnjo upravo, za katero je primarna stvar prenova štadiona za dokaj visoke zneske, ob tem pa skoraj zanesljivo klub po le eni sezoni zapušča trener Gerardo Martino, ki ima precej kritikov. Najverjetneje ga bo nasledil legendarni nogometaš Luis Enrique. Odhajata tudi dolgoletna stebra Barcelone Victor Valdes in kapetan Carles Puyol.

Messi nezadovoljen s sezono, s pogodbo pa bolj

Za Barcelono je torej zelo turbulentna sezona, vsaj delni obliž pa bi bil španski naslov, čeprav je ta generacija Barcelone, ki je najbrž najboljša v zgodovini kluba, lovorike v preteklosti osvajala precej bolj prepričljivo. "Če nam uspe postati prvak, bo to velika stvar. Za nami je težko leto in vsako leto se srečujemo s težkimi razmerami, ki jih poskušamo premagati. Ne vem, ali bo lovorika rešila to sezono, a vseeno bi bilo izjemno," je po podpisu nove fantastične, 20 milijonov evrov vredne pogodbe dejal Lionel Messi. Za Argentincem je prav tako turbulentna sezona, saj je bil nekaj časa poškodovan, kljub temu pa je zabil 28 golov, le dva manj od vodilnega Cristana Ronalda.

Simeone ustvaril čudež iz Atletica

Pri Atleticu, ki se lahko pohvali s trenutno najbrž celo najboljšo obrambo v Evropi, v napadu z le golom zaostanka za Messijem blesti Diego Costa, ki bo po manjši poškodbi vendarle igral. Pri Atleticu najbolj častijo trenerja Diega Simeoneja, ki je po letu 2011 nič kaj zvezdniško ekipo Atletica dvignil do višav. V tem času je osvojil že tri lovorike – španski pokal, ligo Europa in evropski superpokal. Ob tem je Atletico, ki ga krasita vrhunska borbenost in taktična dovršenost, celo v boju za naslov španskega prvaka in finalu lige prvakov. V četrtfinalu je izločil prav Barcelono.

"Ne verjamem, da bo tekma zgodaj odločena, pričakujem pa, da bo Barcelona začela odločno. Mislim, da bomo videli najboljšo Barcelono v zadnjih tednih. Ima fantastično ekipo in igra doma. Barcelona je vedno nevarna, ne glede na taktiko. Vse imamo v svojih rokah in zavedamo se, kaj so naše slabosti. Za dober rezultat bomo morali igrati odlično," je prepričan argentinski strateg Atletica.

Ne spreglejte