Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
11.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Primož Gliha U21 Koronavirus

Torek, 6. 10. 2020, 11.00

3 leta, 6 mesecev

Trije nogometaši so v samoizolaciji

Trije okuženi: reprezentančne tekme v zraku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Bravo Mura | V vrstah Mure so odkrili dva primera okužbe s koronavirusom. | Foto Grega Valančič/Sportida

V vrstah Mure so odkrili dva primera okužbe s koronavirusom.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Število okuženih s koronavirusom v Sloveniji narašča iz dneva v dan, zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo pozitiven primer pojavil tudi v slovenskem nogometu. In se tudi je. "Ob testiranjih štirih naših igralcev v reprezentančnih selekcijah Slovenije je bil izid testiranja na covid-19 pri dveh pozitiven," so zapisali pri Muri. Članska ekipa bo morala v desetdnevno izolacijo, tako kot tudi Bravo, ki se je z Muro pomeril v nedeljo.

"V klubu smo, skladno z navodili in predpisi NIJZ, prekinili vse aktivnosti članskega moštva za deset dni. Samoizolacija je izvedena pri igralcih, strokovnem vodstvu in vseh, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom. Rehabilitacijski treningi igralcev, ki v preteklem obdobju niso imeli tesnih stikov s članskim moštvom, potekajo nemoteno. Zavedamo se resnosti situacije in tako kot v preteklosti bomo tudi zdaj spoštovali vse ukrepe, ki jih bomo prejeli od regulatornih organov v državi," so v sporočilu za javnost sporočili pri vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije.

Pozitivne primere so potrdili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS). Težave so odkrili pri reprezentanci do 21 let, ki danes ni odpotovala na prijateljsko tekmo v Albanijo, vprašljiva pa je tudi usoda tekme z Madžarsko prihodnji teden v Sombotelu. Pozitivna sta dva od trojice murašev Jan Gorenc, Tomi Horvat in Kevin Žižek, izvor tretjega pozitivnega primera še ni znan. Ni nujno, da je član slovenske ekipe, saj so v reprezentanci U21 tudi nogometaši, ki igrajo v tujini.

Seznam vabljenih v reprezentanco do 21 let: Žiga Frelih (Olimpija), Uroš Likar (Gorica), Igor Vekić (Bravo), Jan Gorenc (Mura), David Zec (Benfica / Por), Žan Rogelj (WSG Tirol / Avt), Aljaž Ploj (Aluminij), David Brekalo (Bravo), Luka Koblar (Maribor),  Žan Zaletel (Celje), Dušan Stojinović (Celje), Adam Gnezda Čerin (RIjeka / Hrv), Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk / Pol), Janez Pišek (Domžale), Tomi Horvat (Mura), Kevin Žižek (Mura), Jan Mlakar (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Luka Štor (Dynamo Dresden / Nem), Žan Medved (Slovan Bratislava / Svk).

Bravo je v nedeljo Muri prizadejal prvi poraz v sezoni (2:1):

Preberite še:

Jaka Bijol
Sportal Korošec, ki ga hrvaški zvezdnik doživlja kot brata
Ne spreglejte