Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 6. 2011,
14.33

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fazanerija

Torek, 7. 6. 2011, 14.33

5 let, 2 meseca

Mura 05 prejela vabilo za prvo ligo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na klubski naslov Mure 05 je prispelo vabilo NZS za nastop v prvi ligi. Upravni odbor se bo sestal še danes in preučil možnosti. Predsednik Miroslav Topič dodaja, da je to priložnost generacije.

Osem prvoligašev je za tekmovalno sezono 2011/12 že potrjenih. Kaj kmalu pa bi se lahko na seznamu znašla tudi Mura 05. Morda že v prihodnjih dneh. V torek dopoldan je namreč prejela želeno vabilo za nastop v prvi ligi. Poslala ji ga je Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki pospešeno išče rešitev, kako ohraniti sedanji tekmovalni ustroj z desetimi klubi v 1. SNL. Če bo klubsko vodstvo Mure 05 sprejelo ''ponudbo'' in do četrtka na NZS naslovilo pisno vlogo za pridobitev licence za prvoligaško tekmovanje, bi bila od vrnitve med najboljše - po sedmih sušnih letih - oddaljena le še nekaj milimetrov.

Končna odločitev je na strani NZS

Zdaj sta na potezi upravni odbor in predsednik Miroslav Topič, ki se zaveda, da je s prejetim vabilom storjen le prvi korak k uresničitvi želje o vrnitvi na prvoligaški prostor. ''Pri vsem tem moramo ostati na realnih tleh. Danes se bo na to temo sestal upravni odbor kluba, ki bo preučil vse možnosti in zahteve, ki nam jih nalaga NZS. Vzpostaviti je potrebno še stik z županom Mestne občine Murska Sobota, saj je igranje v prvi ligi povezano tudi z infrastrukturnimi stroški, klub pa pri tem rabi podporo župana in občine. Predvidevamo, da na tej strani ne bi smelo biti težav. Vsekakor bomo do 9. junija preučili vse opcije in z naše strani naredili vse, da bomo dobili tekmovalno licenco za Prvo ligo, kar pa še ne pomeni, da bomo pri tem tudi uspeli, saj je končna odločitev na strani NZS. Na podlagi njihove dokončne odločitve bomo lahko govorili o prihodnosti Mure,'' je za klubsko stran zdaj že zelo ''vročega'' kandidata za prvo ligo izpostavil predsednik Topič. Priložnosti sedanje generacije in nenazadnje zvestega občinstva, ki čaka na druženje z najboljšimi slovenskimi klubi že sedem let, preprosto noče zamuditi. ''Potrudili se bomo po najboljših močeh, da zadevo speljemo v zadovoljstvo vseh,'' obljublja Topič, ki je ponosen na dosežke mladega roda igralcev, ki je v drugi ligi osvojil četrto mesto.

Ne spreglejte