Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
30. 4. 2014,
23.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Diego Costa Tiago Atletico Madrid

Sreda, 30. 4. 2014, 23.27

8 let

Mourinho priznal: Atletico nas je premagal, ker je boljši

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Atletica kar ne nehajo in ne nehajo navduševati. V velikem slogu so preskočili tudi londonsko oviro in se povsem zasluženo uvrstili v finale lige prvakov, ki bo 24. maja v Lizboni.

Obe moštvi sta začeli zelo previdno, vseeno pa je že v peti minuti na Stamford Bridgu završalo. Pol podaja, pol strel Kokeja je presenetila prav vse, tudi čuvaja mreže domačih Marka Schwarzerja, ki ga je žoga preletela in se od prečke odbila še v vratnico, nato pa je žogo v kot poslal Gary Cahill. Ostalo je pri 0:0, izid pa se je prvič spremenil po podaji Césarja Azpilicuete, zadetek pa je dosegel Fernando Torres. "Naredili smo vse, da se uvrstimo finale. Po zadetku Torresa nismo izgubili glave, ohranili smo mirne živce, saj smo vedeli, da nam zadošča že en sam zadetek, da se stvari obrnejo," je po tekmi povedal eden izmed junak tekme, Diego Costa.

"V polfinalu odločajo malenkosti, tudi tokrat so"

In res je bilo tako, Madridčani niso delali nikakršne panike, njihova potrpežljiva igra pa je bila nagrajena že v prvem delu, ko je izid na 1:1 poravnal Adrian Lopez. Vedelo se je, da se bodo Londončani težko znašli v nadaljevanju srečanja, saj jih je v finale vodila le zmaga. Jose Mourinho je poskušal vse, v igro je poslal oba napadalca Samuela Eto'oja in Demba Baja, a ravno prvi je bil na koncu tragični junak.

Chelsea je imel strahovito priložnost v 53. minuti, ko je odlično z glavo meril John Terry, vendar je gol na bravurozen način preprečil Thibaut Courtois. V 59. minuti je bilo konec vseh upov za Chelsea. Na robu kazenskega prostora je Eto'o nespretno spotaknil Costo, ki je nato še sam hladnokrvno izvedel najstrožjo kazen. "Imeli smo nekaj kriznih minut, ki so na koncu prevesile tehtnico na stran Atletica. Imeli smo izjemno priložnost prek Terryja, še zdaj mi ni jasno, kako je Courtois ta strel ubranil, čez nekaj minut pa je sodnik že kazal na belo točko in končal tekmo. V polfinalu odločajo malenkosti, tudi tokrat so. Čestitke, Atleticu, ki ima moštvo, ki dela čudeže ne samo doma, ampak tudi v ligi prvakov," je bil po tekmi realen Jose Mourinho. "Atletico je ekipa, ki ve kako se obnašati na igrišču. Real je premagal Bayern, ker je boljši, tudi Atletico je premagal Chelsea, ker je v tem trenutku boljši," je še priznal Portugalec.

S Simeonejem do konca

Do konca srečanja so gostje zadeli še preko Arde Turana, slavje za uvrstitev v finale pa se je sredi Londona lahko začelo. "To je uresničitev sanj. V finale smo prišli z izjemnim ekipnim duhom, z močno voljo. Chelsea je velika ekipa, to velja tudi za Real. Vemo, kdo bo favorit v finalu, a z našim Diegom Simeonejem je možno prav vse. Zakaj ne bi sanjali dalje," je svojega trenerja v zvezde povzdignil kapetan Atletica, Tiago.

Ne spreglejte